Stora Scenen

Albin Lee Meldau

Göteborgssonen Albin Lee Meldau tog svenska folket med storm i höstens upplaga av tv-programmet Så mycket bättre. Den kommande Sverigeturnén med start i februari är utsåld sedan länge och i sommar kommer Albin till hemstaden och Live på Liseberg.

Bra att veta

Albin Lee Meldau

Ända sedan starten 2016 har Albin Lee Meldau varit rejält hypad internationellt.

Debutsingeln Lou Lou och den från början egenutgivna EP:n Lovers slog ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter pop hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge innan Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Sam Smith och James Blake.

Trots det har göteborgaren varit något av en doldis för den svenska publiken, fram tills förra året då Albin medverkade i tv-programmet Så mycket bättre. Hans imponerade tolkningar och otroliga röst tog svenska folket med storm och cementerade Albins ställning som en av landets mest intressanta och imponerande artister.

2018 släpptes även första albumet About You, en helgjuten debut där Albin samarbetat med producenter och låtskrivare i världsklass. I februari beger han sig på en helt utsåld Sverigeturné där hans spelar för fulla hus i samtliga städer. Som tur är väntar sommaren då Albin Lee Meldau vänder hem till Göteborg och intar Stora Scenen för en spelning på Liseberg den 7 juni.

- Stolt att få spela på Liseberg! Det var den bästa platsen på jorden som barn så jag är överlycklig att få ge tillbaka, säger Albin Lee Meldau om spelningen på Liseberg.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

 

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.