Lilla Scenen

Alice B

Alice B är sångerska, gitarrist och låtskrivare och nu aktuell med sitt tredje album Kanske som släpptes i mars. Den 4 juni kliver hon upp på Lilla Scenen.

Bra att veta

Alice B

Alice b debuterade 2011 och fick genast mycket uppmärksamhet i svensk media. Hon spelade live på alla popklubbar värda namnet i Sverige, men sedan blev de tyst ett litet tag från soloprojektet. 2013–2015 släppte hon mycket musik med hennes engelskspråkiga band School ’94, som snabbt blev hyllade utomlands. Dom blev bland annat Band of the week i The Guardian, och släppte EP i USA. 2016 kom solouppföljaren Så Unga, och 2017 släppte hon en box med drygt 80 spår, med hemmainspelningar och demos.
 
I mars, ett par dagar innan Alice fyllde 30, kom äntligen hennes tredje album, Kanske. Man hör att Alice utvecklats en hel del både som artist och låtskrivare, men man hör samtidigt väldigt tydligt att det är samma person och samma hjärta som på debutskivan 2011, då när allting plötsligt exploderade och alla ville ha en bit av Alice. För så  så ärliga poplåtar som Alice gör, går inte att fejka, det är alltid samma person där bakom, samma hjärta som slår, samma tankar.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

Här ligger Lilla Scenen

Du hittar Lilla Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.