Lilla Scenen

Augustifamiljen med gäster

På premiärdagen 27 april inviger Augustifamiljen säsongen och Hamnområdet. Med sig har de inga minde än gästartisterna Bror Gunnar Jansson och Petra Marklund!

 

Bra att veta

Augustifamiljen med gäster

Vare sig Augustifamiljen spelar på små eller stora scener, i På Spåret, själva eller med gästartister – så trollbinder de sin publik med sitt sound och sin energi.
Sedan många år tillbaka har de varit ett återkommande och älskat inslag på Lisebergs scener så den 27 april känns det självklart att Augustifamiljen med gäster inviger nya Lilla Scenen och Hamnområdet.

Det blir energiskt och glädjefyllt, och ihop med några favoritgästartister från På Spåret gör Augustifamiljen både originallåtar och (nu smått legendariska) tolkningar av andras låtar.
 
- En ära för oss att få inviga denna nya scen på Liseberg, säger Stefan Sporsén,  och som alltid försöker vi överträffa oss. Det är vår enda spelning denna vår, vi är rysligt taggade och har finfina gäster med oss!

Augustifamiljen består av Stefan Sporsén, keyboard och trumpet, Daniel Gilbert, gitarr och sång, Simon Ljungman, gitarr och sång, Björn Almgren, saxofon och keyboard, Jonas Gustafsson, bas och Sylvester Schlegel, trummor och sång.

Gästartister

Bror Gunnar Jansson

Bror Gunnar Jansson som till stor del växte upp på jazzklubben Nefertiti i Göteborg är fjärde generationen i sin familj som spelar musik och har hållit på med musik hela sitt liv. Trots det och trots ett flertal album och framgångar i Europa har han varit något av en doldis i Sverige. I februari tog han dock den svenska publiken med storm med sitt gästframträdande i tv-programmet På Spåret, tillsammans med Augustifamiljen. Nu gästar han bandets spelning på Liseberg.

Bror-Gunnar.jpg

Petra Marklund

Med sin melankoliska röst i kontrast till dansanta arrangemang i popens tecken har Petra Marklund toppat listor världen över och belönats med flera branschpriser. Under artistnamnet September fick Petra Marklund sitt stora genombrott 2003 med låten La, La, La (Never Give It Up). 2010 medverkade Petra i tv-programmet Så Mycket bättre där hon gjorde hyllade tolkningar av bland annat Petter och Plura och 2012 debuterade hon på svenska med albumet Inferno. Senaste albumet Ensam inte stark kom 2015 och följdes av en stor Sverigeturné. Nu inviger hon Lilla Scenen på Liseberg tillsammans med Augustifamiljen.

Petra-Marklund.jpg

 

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

Här ligger Lilla Scenen

Du hittar Lilla Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.