Stora Scenen

Bananarama (UK), EuroPride 2018 i Göteborg

Originalmedlemmarna i Bananarama, 80-talsfenomenet med hits som ”Cruel Summer”, ”Venus” och "Robert De Niro's Waiting” återförenades och åkte på turné 2017. I sommar gästar de Live på Liseberg, EuroPride 2018 i Göteborg. Spelningen sägs bli den sista som originaltrion gör i Sverige. Fri entré från kl 17.00.

Bra att veta

Bananarama (UK)

EuroPride 2018 i Göteborg

Liseberg är stolt partner till Europride 2018 som äger rum 14–19 augusti i Göteborg. Under festivalen har alla med festivalarmband gratis entré till nöjesparken efter kl 17.00 och 14 augusti presenterar Liseberg, EuroPride 2018 i Göteborg, Bananarama på Stora Scenen.

Med punkig attityd och poppigt sound blev 80-talstrion Bananarama snabbt ett musikfenomen. Trion som består av Sara Dallin, Siobhan Fahey och Keren Woodward gick till historien med 10 släppta album, 30 miljoner sålda skivor och ett världsrekord i Guinness rekordbok. 1989 gick Siobhan Fahey vidare och startade bandet Shakespears Sisters medan Sara Dallin och Keren Woodward har fortsatt att turnera och spela in musik.
 
Under en hemmafest hos en av bandmedlemmarna, bestämde sig trion för att återförenas och åkte på turné 2017. Då fanns inte Sverige med på schemat – men den 14 augusti 20.00 uppträder Bananarama på Stora Scenen på Liseberg, EuroPride 2018 i Göteborg.

– Det är med största sannolikhet enda chansen att se originaltrion I Sverige, säger Per Alexandersson.


Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

Högt tempo i takt med musiken

Klimatsmarta resor till konserten

 

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.