Lisebergsteatern

Bellamy Brothers

Bröderna David och Howard Bellamy har under sin drygt 40-åriga karriär gett ut över 50 album och berört människor över hela världen med sina texter och melodier. Bröderna startade sin karriär 1968 och det stora genombrottet kom med låten «Spiders & Snakes» som blev en jättesuccé och sålde mer än 3 miljoner exemplar.

Bra att veta

Bellamy Brothers

Bröderna David och Howard Bellamy har under sin drygt 40-åriga karriär gett ut över 50 album och berört människor över hela världen med sina texter och melodier. Bröderna startade sin karriär 1968 och det stora genombrottet kom med låten «Spiders & Snakes» som blev en jättesuccé och sålde mer än 3 miljoner exemplar. Den sången placerade gruppen i samma kategori av  stora artister som Bob Dylan, Van Morrison och James Taylor. När man ett par år senare fick en världshit med låten "Let your love flow" förändrades allt och man fick en stor skara trogna fans över hela världen och har sedan dess haft över 20 Nr 1 placeringar på listorna runt om i världen.

David och Howard Bellamy är en av den amerikanska countryns stora giganter har spelat in skivor tillsammans med Dolly Parton, Allan Jackson, Tanya Tucker och Montgomery Gentry samt turnérat både med Beach Boysoch Doobie Brothers och en rad andra världsartister.

-"Vi är ett vägfarande folkslag skrattar Howard när vi frågar hur de fortfarande orkar att göra runt 200 konserter varje år. Massor med folk som växte upp med oss har dragit med en ny generation Bellamy fans och det värmer verkligen våra musikhjärtan att så många yngre kommer på våra konserter.

www.bellamybrothers.com

 

Här ligger Lisebergsteatern

Du hittar Lisebergsteatern här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.