Taubescenen

Birdcloud (US)

Nashvilleduon Birdcloud har kallats ”The Most Dangerous Group in Country Music” och är välkända och ökända för sina vågade men sanslöst underhållande countrypunkvisor på den unga, alternativa East Nashvillescenen.

Bra att veta

Birdcloud (US)

Unga rebellerna Makenzie Green och Jasmine Kaset är en duo med stil, attityd och språk hämtad från truckers, kickers & cowboys. Fullkomligt hänsynslöst stövlar de fram i smutsiga boots och berättar vilda historier med sånger som Vodkasodaburg, Saving Myself for Jesus och Snail Trail. Med ena benet i countryns humoristiska berättarsida och det andra i garagepunkens ohämmade energi har Birdclouds kompromisslösa och provokativa folkcountrypunk gjort dem till några av de starkaste profilerna på den alternativa scenen i East Nashville.

Att duon lyckats bli både hyllade och omskrivna i Rolling Stone och VICE samt blivit bannlysta och censurerade av youtube och Facebook talar sitt tydliga språk. Birdclouds liveshow där de intensivt ser varandra djupt i ögonen medan de drar sina countrypunkvisor för smutsiga öron har även hyllats under SXSW och fester som Burgermania. Men varje gång Birdcloud står på scen gör dem det med fullständigt avväpnande charm, humor och en glimt i
ögat.

Här ligger Taubescenen

Du hittar Taubescenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.