Lisebergshallen

Born. Life. Death.

Den 24 november kommer turnén BORN.LIFE.DEATH, en konsertupplevelse med stor ambition och djup ödmjukhet, till Lisebergshallen, där scenen intas av Cherrie och Erik Lundin. 

Bra att veta

Born. Life. Death.

Erik Lundin tog landet med storm när han 2015 släppte Suedi, hans debut-EP på svenska. Med skarp intellektuell blick, personliga skildringar och ett helt unikt textförfattande grep han tag i publik och kritiker, vann otaliga priser och hjärtan. Inom en snar framtid är Erik Lundin aktuell med ett nytt verk. Det blir en väldigt speciell kväll på Lisebergshallen den 24 november.

Cherrie har gett R&B-världen ny frisk luft, både här hemma i Sverige och utomlands, med låtar som bl.a. ”Aldrig igen (må så där)” ft. Stormzy och ”163 För Evigt” ft. Z.E. Hon är ett bevis på att fantastiska låtar tar sig över och genom språkbarriärer, ut i världen. Den 15 juni släpper Cherrie sitt andra album Araweelo, uppföljaren till det kritikerhyllade och flerfaldigt prisade debutalbumet Sherihan som kom 2016.

Planetariska rörelser, födelsen, maneter och molekyler, liv, stormande hav, död. Det här är idéer. Men de är också riskabla, förvirrande, vackra ideér. Är de darwinistiska eller kreationistiska?

BORN.LIFE.DEATH är en konsertupplevelse med stor ambition och djup ödmjukhet, och försöker inget mindre än att omfatta all existens och se den genom en prisma av några få oändliga liv.

Vi är i ett land där livet strömmar in och ut genom öppna fönster. Det finns en aktivism som upprätthåller födelse, en gemenskap som utstrålar liv och ett patriarkat som luktar död. På det finns det brådskande otaliga frågor om meningen med sakerna.

BORN.LIFE.DEATH är ett porträtt av vardagen, inspirerat av mänsklighetens minnen och är avgränsad av tre oändligheter, en av födelsen, en av livet och den tredje av döden.
Denna process leder till vår nuvarande ögonblick, och till oss alla. Vi skapades i stormen och över otaliga miljoner molekyler bildades du, vi, jag.

Presenteras av det kreativa bolaget TRANS94 och bokningsbolaget Appelgren Friedner www.appelgrenfriedner.se

 

Här ligger Lisebergshallen

Du hittar Lisebergshallen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.