Taubescenen

Bror Gunnar Jansson & Roffe Wikström

Den ena har kallats för Sveriges okrönte blueskung, den andra har legat etta som bästsäljande Jazz/blues-album i Frankrike. Nu spelar Roffe Wikström och Bror Gunnar Jansson samma kväll på Taubescenen på Liseberg.

Bra att veta

Bror Gunnar Jansson kl 19.00

Bror Gunnar Jansson är den göteborgska enmansorkestern som nått stor framgång utomlands med sin bluesmusik. Under 2017 släppte han albumet And the Great Unknown som låg etta som bästsäljande jazz/blues-skiva i Frankrike. Hans musik är mörk, suggestiv, rå och vacker. Jansson lyckas på ett unikt sätt linda in blues och southern gothic med en nordisk avskalad och enkel anda.

Roffe Wikström kl 20.30

Med sin hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina texter och låtar kan han jämföras med de riktigt stora namnen inom blues. Rolf Wikström har kallats för Sveriges okrönte blueskung och med sin 40 årig karriär omfattandes 26 album och över 3 500 spelningar har han verkligen gjort sig förtjänt av namnet. 2017 tilldelades han det prestigefyllda Cornelis Vreeswijk stipendiet för sin musik i blå toner och sina svenska låttexter.

Här ligger Taubescenen

Du hittar Taubescenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.