Lilla Scenen (Polketten)

Christian Kjellvander

Christian Kjellvander omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet i sin musik. I höstas släppte han senaste albumet Wild Hxmans. Den 23 juli kommer han till Lilla Scenen.

Bra att veta

Christian Kjellvander

Christian Kjellvander omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet i sin musik. I höstas släppte han senaste albumet Wild Hxmans. Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar Kjellvander ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

 

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

 

 

 

 

Här ligger Lilla Scenen (Polketten)

Du hittar Lilla Scenen (Polketten) här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.