Stora Scenen

Clutch (US)

Amerikanska rockbandet Clutch kommer till Liseberg i sommar. Kvartetten från Maryland hyllas av flera generationer fans för sin musik, en skön blandning av hårdrock, bluesrock och alternativ metal. Den 20 augusti står dom på Stora Scenen.

 

Bra att veta

Clutch (US)

Gränsöverskridande rockbandet Clutch, från Maryland i USA, kommer till Stora Scenen på Liseberg den 20 augusti. Med sig har de ny musik i form av låtserien Weathermaker Vault Series, där den senaste singeln heter Spacegrass.

Bandet har sedan starten i början av 1990-talet levererat moderna rockklassiker som The Regulator och Electric Worry. Rubricerade som allt mellan hårdrock, bluesrock och alternativ metal av fans och media är Clutch en musikalisk kraft som inte går att ignorera och som ständigt bryter ny mark.

Senaste albumet, Book of Bad Decisions, som är det tolfte i ordningen släpptes 2018 och producerades av Grammybelönade Vance Powell. Därefter har Clutch i serien Weathermaker Vault Series släppt ett antal nya låtar, den senaste Spacegrass kom i början av februari.

Bandet blev tidigt kända för sitt intensiva turnerande och sina liveshower med frontmannen Neil Fallon i spetsen. De har spelat flertalet gånger i Sverige, bland annat på Sweden Rock Festival. I sommar kommer Clutch till Sverige igen och spelar på
Liseberg den 20 augusti.

– Clutch, ett äkta rockband i sin sanna bemärkelse!, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.