Stora Scenen

Darin

  • 11 maj 2018, 20:00
  • Ingår i entrébiljetten
  • Ingen åldersgräns

Popartisten Darin, som har tagit en ny väg i sitt artisteri, är aktuell med Sverigeturné och sitt andra album på svenska – Tvillingen. För några år sedan började han skriva låtar på svenska, med stor framgång. Senast Darin uppträdde på Stora Scenen var 2013 och den 11 maj är det dags igen. 

Bra att veta

Darin

Darin Zanyar slog igenom i tv-programmet Idol, 2004. Sedan dess har han släppt flera egna album samtidigt som han har skrivit och producerat låtar åt andra. För två år sedan bestämde sig Darin för en ny väg i artisteriet – att skriva texter på svenska, mer organisk musik och att släppa musiken på sitt egna skivbolag. Det blev succé, Darins första singeln på svenska Ta mig tillbaka (2015) sålde femfaldigt platina, toppade radiolistor, streaminglistor och Svensktoppen flera månader i rad. Albumet Fjärilar i magen sålde även det platina – och nådde förstaplatsen på den svenska albumlistan.

Nu följer Darin upp succén med sitt andra album på svenska, Tvillingen, som även det gått in på den svenska albumlistans förstaplats.

– Tvillingen handlar om olika sidor av min personlighet, säger Darin. Att ha olika sidor är något som är typiskt mitt stjärntecken.

Den 11 maj kl 20 intar Darin Stora Scenen på Liseberg. 

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt