Stora Scenen

Fricky

Triss i nomineringar till den stundande Grammisgalan, nyligen utsedd till Årets Artist på P3 Guld och nu står det även klart att det blir sommarturné för Umeåartisten Fricky. 19 juni intar han Stora Scenen på Liseberg

Bra att veta

Fricky

Att Fricky varit en av 2018 års mest tongivande svenska artister har knappast undgått någon. För bara några dagar sedan utsågs han till Årets Artist på P3 Guld och på den stundande Grammisgalan är han nominerad i inte mindre än tre kategorier. Addera därtill miljontals streams, slutsålda konserter över hela landet och framträdanden på Sveriges allra största festivalscener och snabbt kan vi konstatera att Fricky blivit ett namn att räkna med en lång tid framöver.

För att i nutid dominera scenen med en nästan skör ärlighet krävs mod, talang, humor och finess. Allt detta kan hittas i Umeå-artisten Fricky, som på kort tid vunnit både tunga titlar och tusentals fans. Musiken är ödmjuk, följsam, svängig och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok – och på sävlig västerbottniska avhandlar han ämnen som vänskap, kärlek, maskulinitet och sex. Väl förankrad i samtiden, utrustad med följsamma flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Fricky, tillsammans med producenten Academics, svensk R&B till en ny plats.

Fricky har sedan länge varit en del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards, där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Trainspotters också ingår. Första singeln Kär kom 2016 och följdes upp av Hon Få Mig 2017. Under 2018 kom äntligen debut-EP:n Aqua Aura och det stora genombrottet blev snabbt ett faktum. För bara några veckor sedan släpptes Cherrie-samarbetet Kungsliften och mycket tyder på att ytterligare fler Fricky-släpp kommer förgylla även musikåret 2019.

Den 19 juni kommer Fricky till Liseberg för att förgylla Stora Scenen, med start 20.00.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.