Lilla Scenen

Janice

Den senaste i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med en rad soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med.

Bra att veta

Janice

Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga atthänföra vem som helst. 

I februari släppte Janice sitt efterlängtade debutalbum Fallin’ Up – en platta som applåderats hårt av såväl publik som kritiker. Tillsammans med albumet gav hon sig ut på en omfattande turné och intog scener längs hela vårt avlånga land. Återigen fick Janice ett varmt mottagande. Framgångssagan bekräftades ännu en gång när hon i våras nominerades tillGrammisgalan. Det är bara att konstatera - Janice är ett av våra främsta framtidshopp. 

Janice debuterade med singeln ”Don’t Need To” i slutet av april 2016 och efter det hände allt väldigt snabbt. Låten slog an en nerv hos många och hennes fantastiska röst spred sig över världen. Den omskrivna debuten var en av 2016 mest spelade låtar i P3, och Musikguiden i P3 utsåg den till en av årets bästa när de summerade 2016. I hyllningskören hittar vi förutom en rad både inhemska och internationella medier även artistkollegor som Zara Larsson, Charli XCX och Ricky Martin, som alla fallit pladask för Janice.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

 

Musik med skön ekoeffekt

 

 

Här ligger Lilla Scenen

Du hittar Lilla Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.