Taubescenen

Jaqee & Stina Velocette

  • 12 juni 2018, 19:00 & 20:30
  • Ingår i entrébiljetten
  • Ingen åldersgräns

Två starka röster – på en och samma kväll! Stina Velocette, känd för sina scenframträdanden och Jaqee, den musikaliska kameleonten med fem unika album på sin lyra.

Bra att veta

Stina Velocette kl 19

Stina Velocette gör urban musik på svenska och har fått låttitlar och texter intatuerade av lyssnare. Hon har överösts med meddelanden från kvinnor som tackat för att hon är den kollektiva rösten för vad de själva har gått igenom. Scenshowen som Stina Velocette och hennes crew bjuder på har uppmärksammats som en injektion av kvinnokraft och pondus.

Våren 2017 släpptes Stina Velocettes debut-EP "Motljus" som blev hyllad av både recensenter och publik. Nyligen släpptes singeln "Ska det va såhär" som också fick ett enormt genomslag. Låten skrev Stina inspirerad av alla berättelser som kvinnor delat med sig i och med #metoo – som en hyllning och kampsång till sina systrar. 

Jaqee kl 20.30

Jaqee har länge kallats en musikalisk kameleont och på sina fem album utforskar hon allt mellan soul, reggae, hiphop till storbandsjazz.

Jaqee är i rörelse. Hon rör sig in, genom och med sin musik. Det kan låta rastlöst för många, men för Jaqee är det tvärtom. Den konstanta rörelsen gör att hon som artist kan hitta sig själv på nytt – gång på gång.