Stora Scenen

Joel Alme & Jakob Hellman

Joel Alme och Jakob Hellmans konsert ombokas och flyttas fram till 28 maj 2021.

Bra att veta

Joel Alme kl 21.00, 2021

Joel Alme, född och uppvuxen i Göteborg, gjorde sin albumdebut med Master of Ceremonies 2008. Året efter skrev han IFK Göteborgs inmarschsång Snart skiner Poseidon och skrev därmed för evigt in sig i Göteborgshistorien. Almes nya album Bort bort bort (2019) är en fortsättning på Flyktligan från 2015 och som fick ett enormt fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar.
 
Efter framgångarna med förra skivan – som var en släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass – slutade han att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Joel har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. I höstas, nästan fem år senare, levererade han sitt mest personliga album hittills och har har hyllats av kritikerna.

Jakob Hellman kl 19.00, 2021

Jakob Hellman slog igenom med albumet …och stora havet 1989, som många gånger har  utsetts till den bästa svenska skivan någonsin. Efter en tid i rampljuset drog han sig tillbaka från musiken, men har sedan början av 2000-talet gjort en del liveframträdanden. Trots att Hellman inte släppt något nytt album sedan 1989 har han gjort ett märkbart avtryck på svensk musik. För några år sedan gjorde Jakob Hellman comeback live tillsammans med det unga kompbandet Nerverna. Lysande konsertrecensioner och utsålda hus åsido så var den stora grejen att han för publiken presenterade ett set som till stor del bestod av nytt material.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Feels Good To Be Free

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.