Stora Scenen

Kraftwerk 3D (DE)

Som första bokning till Live på Liseberg 2019 presenterar vi Kraftwerk 3D, en 3D-show som bjuder på något utöver det vanliga! Showen tar med publiken på en resa över decennierna i en perfekt blandning av musik och performance art. Den 30 augusti 2019 är det dags för Kraftwerks 3D-show på Stora Scenen.

Bra att veta

Obs!
Vi vill göra alla konsertbesökare uppmärksamma på att konserten ingår i Lisebergs entrébiljett och det krävs ingen annan särskild biljett. Entrébiljetten kostar 110 kr och går att köpa på plats i entrékassorna eller på Lisebergs hemsida.

Kraftwerk 3D (DE)

De innovativa elektropionjärerna Kraftwerk har sedan starten i början av 70-talet, med hjälp av ny teknik, utvecklat nya elektroniska sound och influerat flertalet olika genrer.

Multiediaprojektet Kraftwerk startades 1970 av Ralf Hütter och Florian Schneider i Düsseldorf, Tyskland. Efter bara några år hade de nått internationella framgångar med sina banbrytande elektroniska ljudbilder och sitt experimenterande med robotteknik och tekniska innovationer. Visionärerna Kraftwerk skapade soundtracket för den digitala tidsåldern på 2000-talet. Deras unika kompositioner, med innovativa tekniker och digitala rytmer har utvecklat hela musikindustrin och influerat flertalet genrer såsom elektro, hiphop, techno och synthpop.

De senaste åren har Kraftwerk turnerat med sin 3D-konsert som bjuder på något utöver det vanliga. Showen tar med publiken på en resa över decennierna i en perfekt blandning av musik och performance art. I sina liveshower illustrerar Kraftwerk – som består av Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert, Falk Grieffenhagen – sin tro på ett ömsesidigt samspel mellan människa och maskin.

2014 tilldelades Ralf Hütter och hans tidigare partner Grammy Lifetime Achievement Award och januari 2018 fick Kraftwerk en Grammy för Best dance/electronic album, för deras 3-D The Catalogue.

Fredag 30 augusti 2019 är det dags för Kraftwerks 3D-show på Liseberg, något som de själva beskriver som ett sant "Gesamtkunstwerk" – ett allkonstverk.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.