Stora Scenen

Linnea Henriksson och Markus Krunegård

Två av popsveriges största på en och samma kväll. Den här gången är temat svensk pop och uppträder gör inga mindre än Linnea Henriksson och Markus Krunegård.

Bra att veta

Markus Krunegård kl 19.00

Markus Krunegård inleder kvällen på Stora Scenen den 2 augusti. Förra året släppte han det första nya materialet på flera år. Sedan albumet I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot har Markus återigen bekräftat sin ställning som en av de största inom svensk musik just nu. Höstturnén präglades av utsålda spelningar och, som kronan på verket, en Grammisnominering som Årets textförfattare.

MarkusKrunegårdLiten-Liggande.jpg


Linnea Henriksson kl 21.00

Kvällen fortsätter sedan med Linnea Henriksson som senaste året setts överallt. Hon startade året med två Grammisnomineringar för Årets Pop och Årets Artist. Därefter följde en omfattande sommarturné som resulterade i två nomineringar till P3 Guld, varav en till Guldmicken för Bästa Live. Under hösten har hela svenska folket blivit ett med Linnea efter hennes medverkan i Så Mycket Bättre. Samtidigt som hon syntes i tv-rutan intog hon även scenen på Grand Hôtel med sin egen julshow Gläns över Sjö och Grand. Showen hyllades av recensenter och besökare och samtliga 12 tillfällen blev helt slutsålda. Det nya året inledde Linnea med att kamma hem priset för Årets pop på P3 Guld.

LinneaHenrikssonLiten-Liggande.jpg

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

 

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.