I parken

Lisebergs trädgårdsdagar

  • 17-20 Maj 2018
  • Ingår i entrébiljetten

På Lisebergs trädgårdsdagar kan du strosa runt bland ett åttiotal utställare och få tips, råd och inspiration. Handla allt som behövs för en grönskande trädgård eller balkong – sticklingar, fröer, plantor och mycket mer.

Bra att veta

Lisebergs trädgårdsdagar

Lisebergs trädgårdsdagar är Västsveriges största trädgårdsmarknad. Under ett antal dagar fylls nöjesparken med allt som den trädgårdsintresserade behöver för att göra fint i trädgården eller på balkongen – så som fröer, sticklingar och verktyg. Det finns också trädgårdsexperter på plats som kan ge goda råd för gröna fingrar.

Lisebergs trädgårdshistoria sträcker sig tillbaka ända till 1600-talet. På marken där nöjesparken ligger idag har det tidigare varit kohagar, tobaksodling och plantering av Sveriges första dahlior. Blomsterutställningar har arrangerats på Liseberg sedan 1930-talet och den årligen återkommande trädgårdsmässan som idag heter Lisebergs trädgårdsdagar har arrangerats sedan år 2000. Liseberg är en av världens grönaste nöjesparker med hundratusentals träd, buskar och blommor. Om något träd måste tas bort, planeras alltid två nya.

Vi rekommenderar

Lisebergskortet 2018

Lisebergskortet 2018

Din nyckel till parken med fri entré - hela året!
Pris 280 kr