Lilla Scenen (Polketten)

Lisen Rylander Löve – OCEANS

Göteborgsbaserade Lisen Rylander Löve är internationellt verksam inom jazz, elektronika
och ljudkonst. Hon är aktuell med sitt första soloalbum OCEANS som blivit hyllat av både
publik och press.

Bra att veta

Lisen Rylander Löve – OCEANS

Göteborgsbaserade Lisen Rylander Löve är internationellt verksam inom jazz, elektronika och ljudkonst. Hon är aktuell med sitt första soloalbum OCEANS som blivit hyllat av både publik och press. Det har beskrivits som en kompromisslös och mångfasetterad debut med en fusion av elektronika, improvisation, jazz och experimentell pop. Det är musik där det söndriga möter det vackra, akustiskt möter elektroniskt. Vågor av ljud; många, olika, mycket. Lyssnaren ledsagas av en ständig mörk underton där harmoni möter disharmoni. Lisens musikaliska bakgrund står som grund till något alldeles nytt. Genom att mixa akustiska instrument som saxofon och röst med live-elektronik skapar hon sina egna unika ljudvärldar. Hon gör modig musik med nerv, inte alldeles tillgänglig, men välkomnande, demokratisk och belönande.
 
Som saxofonist prisades Lisen Rylander Löve 2008 med Monica Zetterlunds stipendium och 2009 med Jazzkatten som årets nykomling. Under tolv år utgjorde hon ena halvan av elektronikaduon Midaircondo. Idag är Lisen Rylander Löve ett välkänt namn inom svensk jazz och experimentell musik, inte minst genom sitt kreativa arbete med kvartetterna The Splendor och Here's To Us som hon släppt ett flertal hyllade skivor med. Lisen är en ständigt utforskande musiker och artist och i OCEANS ger hon lika mycket utrymme till mörka beats och samplingar som till slagverk, röst och tenorsax. Med sig på scenen har hon Martin Öhman (Klabbes Bank m fl) och Donovan von Martens (Hannah Tolf band m fl) som båda färgar musiken med sina starkt personliga musikaliska uttryck.
 
Lisen Rylander Löve: Tenorsax, röst, live-elektronik
Donovan von Martens: Bas, live-elektronik
Martin Öhman: Trummor, live-elektronik

Här ligger Lilla Scenen (Polketten)

Du hittar Lilla Scenen (Polketten) här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.