Stora & Lilla Scenen

Livefest - En endagsfestival med hiphoptema

På Livefest den 24 maj uppträder Z. E och Cherrie på Stora Scenen samt Ison & Fille och AMWIN på Lilla Scenen. Det blir en heldag med svensk hiphop och R&B, och festivalstämning i nya Hamnområdet.

Bra att veta

Livefest

För att kicka igång säsongen av livemusik ställer Liseberg till med en heldag av R&B och hiphopmusik – en endagsfestival på både Stora och Lilla Scenen fredag 24 maj. Uppträder gör inga mindre än Z.E, Cherrie, Ison & Fille och AMWIN.

– Livefest kommer att inkludera konserter på båda scenerna och några av det bästa från svensk hiphop och R&B just nu. Det nya Hamnområdet kommer dessutom ha bästa förutsättningar för festivalstämning och häng, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Program

17.00 Livepodd med GAFFA-podden – Lilla Scenen
18.00 AMWIN – Lilla Scenen
19.00 Cherrie – Stora Scenen
20.00 Ison & Fille – Lilla Scenen
21.00 Z.E - Stora Scenen

GAFFA-podden
Kl 17.00 Lilla Scenen

Livefest inleds av GAFFA-podden som kör livepodd på Lilla Scenen! I podden tacklar Sveriges största musiktidning den senaste tidens händelser, men tar sig också friheten att fastna i det förgångna – allt om musik helt enkelt. Kvällen till ära gästar ingen mindre än AMWIN podden. Räkna med gött snack och härlig uppvärmning inför kvällens spelningar!

Gaffapoddlogo.jpg

AMWIN 
Kl 18.00 Lilla Scenen

AMWIN fick sitt stora genombrott med debutsingeln Uber. Singeln – och den tillhörande videon – plockades upp av stora internationella medier som Milk, The Line Of Best Fit och Highsnobiety, där den sistnämnda valde att lista henne som en av tio artister att hålla extra koll på under 2018. Att den svenska talangen är något stort på spåren märks inte minst på nya singeln DeLorean, där hon fortsätter tänja på gränserna med sina oursäktande texter och unika musikaliska stil av urban pop med influenser från hip hop och R&B.

Amwin.jpg

Cherrie
Kl 19.00 Stora Scenen

Cherrie som under åren erhållit flertalet nomineringar och priser från både Grammis och P3 Guld har onekligen nått stjärnstatus i både Sverige och runt om i världen. Framgångarna till trots har Cherrie aldrig förlorat kontakten med uppväxtorten Rinkeby och den inre gemenskap som inspirerat starkt till hennes texter och sound. En gemenskap som fyller Cherrie med kärlek, engagemang och energier hon gärna delar med sig av på scenen.

Cherrie.jpg

Ison & Fille 
Kl 20.00 Lilla Scenen

I december förra året fick Sverige ta emot nyheten att Ison & Fille var tillbaka med ny musik! Pengar var det första vi fick höra från duon, en låt om pengars makt över människor. De fortsatte med att släppa singeln Vinnare feat. Cherrie och Imenella och i mars kom senaste singeln Ny dag. Samtidigt som de gör sig redo för ett gäng exklusiva gig på utvalda platser under våren.

IF.jpg

Z.E

Kl 21.00 Stora Scenen

Z.E kom från ingenstans, han sågs och han segrade. Han är rapparen som utan backning från skivbolag och något PR-maskineri har slagit sig fram som landets just nu mest intressanta artist. Prisad och flerfaldigt nominerad, numer även titulerad ”Årets artist” vid Grammis, börjar ett nytt kapitel och ett musikaliskt tronskifte för landets vassaste penna och starkaste följarbas.

ZE.jpg

Live på Liseberg presenteras i samarbete med