Stora Scenen

LOK & Raubtier

Den 8 juli intas Stora Scenen på Liseberg av två svenska hårdrocksfavoriter! Det återförenade Göteborgsbandet LOK är tillbaka med sin unika och hårt svängande hybrid av rock, punk och metal. Kvällen inleds av Raubtier från Haparanda, aktuella med senaste plattan Överlevaren.

Bra att veta

LOK kl 21.00

Förra året bröt Göteborgsbandet LOK plötsligt en 17 år lång tystnad och återförenades för en exklusiv sommarturné. LOK, som skördade stora framgångar runt millennieskiftet men som snabbt splittrades, hade grävt ner stridsyxan och bestämt sig för att ge publiken ytterligare en omgång med deras unika, svensktextade och hårt svängande rockpunkmetal-hybrid. Målet var tydligt, att hylla fansen och vara ännu bättre än för 20 år sedan.

Spelningarna där bandet spelade sitt 20-årsjubilerande album Naken, Blästrad och Skitsur gjorde succé hos publiken.

– Vi är tillbaka, något äldre, något visare, lika förbannade, sa LOK vid återföreningen.

Raubtier kl 19.00

Raubtier slog igenom med dunder och brak på den svenska hårdrocksscenen för 10 år sedan med albumet Det finns bara krig, och låten Kamphund som blev en nationell radiohit. Med ett unikt sound av taktfast industriell metal, och texter sprungna ur den norrländska karga myllan har de gått från klarhet till klarhet med utsålda turnéer och guldskivor som följd.

Bandets sjätte album Överlevare kom i höstas och klättrade på de flesta listor i landet. Plattan efterföljdes av en Sverigeturné med enbart utsålda hus. I Göteborg framfördes konserten inför ett totalt utsålt Trädgår’n.

– Det är med glädje vi nu kan äntra Lisebergs mäktiga scen tillsammans med LOK. Det kommer att bli en riktigt hård käftsmäll till kväll!, hälsar Raubtier.

 

Live på Liseberg presenteras i
samarbete med

Feels Good To Be FreeHär ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.