Lilla Scenen (Polketten)

Louise Lemón

Aktuell med nya albumet A broken heart is an open heart tar den svenska gospelartisten Louise Lemon med sig sitt band på Europaturné i sommar.

Bra att veta

Louise Lemón

Efter sin kritikerhyllade albumdebut Purge som släpptes tidigt 2018 är Louise Lemón tillbaka med sin nya singel Not Enough som är hämtad från det nya albumet A Broken Heart Is An Open Heart som släpptes i mars 2019. I vår och sommar åker hon och bandet ut på en kort Europaturné. 

Den svenska dödsgospelartistens häpnadsväckande sångröst får på den nya singeln uppbackning av finstämt pianospel och reverbdränkta slagverk, för att bygga till klimax med distade gitarrer och slamrande trummor. Om låtens text berättar Louise: ”Not Enough är en låt som handlar om att stanna kvar i ett förhållande som man vet redan tagit slut. Att vara i något destruktivt och inte kunna släppa taget"

Lemón har experimenterat med instrumentering och produktion sedan sin förra fullängdare, vilket har föryngrat hennes uttryck på det nya albumet. Hon har låtit influenser från 60- och 70-talets psychrock och soul inspirera hennes låtskrivande och lyckas med detta kanalisera den tryckande heta känslan av exempelvis Fleetwood Mac.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

 

Musik med skön ekoeffekt

 

 

Här ligger Lilla Scenen (Polketten)

Du hittar Lilla Scenen (Polketten) här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.