Stora Scenen

Lukas Graham (DK) & GAMMAL

Lukas Graham gjorde världssuccé 2015 med singeln 7 years som toppade listor världen över, även i Sverige. Nästa år, 2021 kommer pop-favoriterna från grannlandet på besök till Stora Scenen. Kvällen inleds med GAMMAL bestående av Peg Parnevik och Pontus Petersson.

Bra att veta

Lukas Graham (DK) kl 21.00, 2021

Bandet, som består av frontmannen Lukas Forchhammer, trummisen Mark Falgren och bassisten Magnus Larsson, har sedan starten 2012 legat etta på listorna runt om i världen. Med låtar som Mama Said, Love Someone, You Don´t Be There och naturligtvis 7 Years har bandet nått framgång både internationellt, såväl som i hemlandet och även i Sverige.

Hitsingeln 7 Years har legat topp 10 i elva länder, inklusive topp tre i bland annat USA, Storbritannien och Sverige. Albumet Lukas Graham har sålt 10 x platina och med den globala framgången fick bandet tre amerikanska Grammy-nomineringar. De har även medverkat i stora amerikanska tv-shower som Jimmy Kimmel Live! och The Ellen DeGeneres Show.

– Det är inte varje dag vi får välkomna artister från grannlandet av den här kalibern till Stora Scenen, väldigt roligt, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

De senaste åren har bandet växt till Danmarks absoluta livefavoriter och har flera utsålda turnéer i ryggsäcken. Våren 2018 gjorde de fem utsålda arenakonserter i hemlandet som sammanlagt lockade mer är 80 000 lyckliga fans.

GAMMAL kl 19.00, 2021

GAMMAL är popduon som består av Peg Parnevik och Pontus Petersson som hittade varandra i låtskrivandet under en turné 2018. Debutsingeln Blommor där du står tog Sverige med storm. I maj 2019 släpptes den lika populära Sånger Från Förut som streamats över 15 miljoner gånger(!).

Duons låtar kännetecknas av poetiska textrader tillsammans med moderna poptoner. Sångerna låter oss följa med in i en värld mellan gammalt och ungt, fult och vackert, drömmar och ångest. Känslan av att vara ung och rädslan inför att bli GAMMAL.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Feels Good To Be Free 

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.