Stora Scenen

Mares & Peg Parnevik

Albumaktuella Mares som nyligen hade turnépremiär på ett utsålt Trädgår’n i Göteborg och stjärnskottet Peg Parnevik, aktuell med nya singeln Goodbye Boy uppträder samma kväll på Stora Scenen.

Bra att veta

Peg Parnevik kl 19.00

Först ut på kvällen 31 maj är Peg Parnevik. Peg slog igenom 2016 med singeln Aint no saint som ledde till titeln Årets nykomling på P3 Guld samma år. Året därpå kom hennes första EP Don’t tell ma och samma år uppträdde Peg på Stora Scenen på Liseberg.

Peg är även aktuell som en del av duon av den nystartade popgruppen GAMMAL som kännetecknas av poetiska svenska textrader tillsammans med moderna poptoner. Deras första singeln Blommor där du står ligger just nu på topp 50 i Sverige.

Den 8:e mars, på Internationella kvinnodagen, släppte Peg Parnevik sin nya singel Goodbye boy i syfte att uppmana kvinnor att våga säga hejdå till det som inte gör en lycklig, självständig eller fri.

Mares kl 21.00

Kvällen fortsätter med Mares – Uppsalabandet som med energifylld och lätt euforisk indiepop tagit den svenska musikscenen med storm. Debutsingeln Allt du gör och att du finns (2015) sålde platina och spred sig som en löpeld runt om i landet med sina närmare 10 miljoner streams.

Kritiker menar att Mares gör ”soundtracket till en ny generation som ska erövra nätterna” och att de har ”de rätta ingredienserna för att skapa fantastisk musik”. Förra året slog Mares igenom med dunder och brak. I maj kom deras debut-EP Rock’n’roll will never die och de tog även hem titeln som Årets Genombrott på Rockbjörnen. Efter ett trettiotal stopp på sommarturnén drog sig bandet tillbaka till studion för att jobba på debutplattan.

Den 15 mars i år, samma kväll som turnépremiären på Trädgår’n, såg debutalbumet Sunnanvind dagens ljus. Albumets titelspår markerade Mares första Spotify Top 50-placering då den gick in på en 30:e plats.

– Kul att kunna välkomna Peg tillbaka till Liseberg och Mares tillbaka till stan så snart, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg.

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.