Stora Scenen

Mastodon (US) & Graveyard

Det kritikerrosade amerikanska heavy metalbandet Mastodon kommer till Sverige för årets enda Sverigespelning den 26 juni. Kvällen inleds dessutom av svenska Graveyard som med sitt genuina och välspelade rocksound bör upplevas live.

 

Bra att veta

Mastodon (US) kl 21.00

Det amerikanska heavy metalbandet Mastodon är klara för Stora Scenen och Liseberg. Bandet som bildades 2000 blev snabbt kritikerrosade för sitt unika sound. Deras andra album Leviathan (2004), ett konceptuellt album baserat på Herman Melvilles roman Moby-Dick, blev av flera musiktidskrifter, såsom Revolver och Kerrang! utsett till ”Album of the year”.

Framgångarna har fortsatt, både för studioalbumen och på livescenen. Det senaste albumet Emperor of Sands kammade hem en Grammy 2018 för låten Sultan´s Curse som utsågs till "Best Metal Performance" Priserna regnar helt enkelt över Atlanda-bandet och prisgalan Metal Hammer Golden Gods utsåg Mastodon till "Best Live Band" på 2017 års gala och alla som har sett bandet live vet exakt varför de fick priset.

Graveyard kl 19.00

Det svenska rockundret Graveyard har sedan den självbetitlade debuten från 2007 lockat storpublik och fans från hela världen till bandets genuina och välspelade rocksound - som verkligen bör upplevas live. Förutom att bandet har öppnat för storheter som Guns N´ Roses, Iron Maiden och Deep Purple har de turnerat världen runt.

Bandets senaste släpp från förra året är just en liveskiva från bandets två grymma konserter på Pustervik i december 2018. Det 26 juni är de återigen på besök i Göteborg och spelar på Stora Scenen på Liseberg.

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.