Taubescenen

Peace Conspiracy

Peace Conspiracy sprider ”peace, love and understanding” i en kaotisk värld. Med artisten Meja i spetsen och hippierockiga 70-talsinfluenser.

Bra att veta

Peace Conspiracy

Kärleken till 70-talsmusik och en önskan om att sprida positiv energi i en kaotisk värld. Det var vad som förde musikerna samman. På scenen bjuder Peace Conspiracy på nytolkningar av klassiker och originalmusik med samma hippierockkänsla och tydliga budskap. 

Bandet gör tolkningar av klassiker som Led Zeppelins Whole Lotta Love och Californa Dreaming. Och den starkaste tolkningen är förmodligen Lennon/ McCartney låten With a little Help from My Friends – där Meja visar en helt ny sida i sitt artisteri.  Original spåret ”Peace Love and Understanding” skriven av Meja och Tom DeLuca har en hippie rockkänsla och ett tydligt budskap. 

– Vi skrev låten i Los Angeles för många år sedan, med terroristattacker och hemskheter i åtanke. När även lilla Sverige drabbades förra året tog jag fram låten och skrev om verserna. Vi behöver mer Peace Love and Understanding, säger Meja

I januari släpptes bandets första EP Peace Conspiracy, vars alla låtar är inspelade live i studion.

Peace Conspiracy består av artisten Meja, Conny Bloom gitarr/vox (Electric Boys), Mats Rydström bas (Abramis Brama), Ronnie Åström gitarr/vox (The Cloudberries), Henke”Honky” Widen keys/orgel och Thomas Broman trummor (Great King Rat).

Här ligger Taubescenen

Du hittar Taubescenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.