Lilla Scenen

Power Pop Extravaganza #3

Power poplegendarer för en helkväll på Lilla Scenen: The Surfin Lungs, Psychotic Youth och ANC4. Konferencier för årets Power Pop Extravaganza är ingen mindre än Morten Henriksen.

Bra att veta

Power Pop Extravaganza #3

Konferencier: Morten Henriksen
Morten Henriksen is the King of power pop – along with myself” (Paul Collins). Konferencier för årets Power Pop Extravaganza är ingen mindre än Morten Henriksen från norska bandet The Yum Yums som enligt många internationella bedömare är världens bästa power pop-band i dag.

Morten-Liten.jpg

 

Psychotic Youth Kl 19

Psychotic Youth uppstod i de skälvande dödsryckningarna av svensk garagerock 1985 och killarna insåg efter ett par album att de Norrländska skogarna inte släppte igenom det ljus de behövde. Så näsan riktades mot Göteborg och de vilda svartklubbarna, men framför allt Radium Records som 1989 släppte albumet Some Fun som skulle bli stilbildande i sin genre av hård snabb gitarr-pop med stämmor som skulle göra Beach Boys avundsjuka. Surf, punk
och power-pop har nämnts i bandets kölvatten. Och med ytterligare album under 90-talet som Be In The Sun, Juice!, Pop och Stereoids har dessa herrar satt sin prägel på många andra band över hela världen innan de lade ner gitarrerna 1999.

2015 gjorde bandet comeback med ett samlingsalbum som tog dem till Japan, där de fastnade på etiketten Waterslide. 2017 släpptes albumet The Voice of Summer och nu 2019 är de aktuella igen med det hyllade albumet 21. Bandet är peppade att möta sin hemmapublik i Göteborg för att fira bandets återkomst med 21 och än en gång bevisa vart skåpet ska stå då det gäller underbara popmelodier i fullständig unison!


Psychotic Youth består av:
Jörgen Red Westman – sång/gitarr
Ulf Abrahamsson – gitarr/kör
Anders Nordstrand – bas/kör
Kent Sjöholm – trummor/kör
Gunnar Frick – orgel/kör

PsykoticYouth.jpg

ANC4 Kl 20

ANC4 (Arvidson & Nilsson Combo Four) är ett nybildat svenskt band som kommer att släppa sitt första album i år och först ut var den nya singeln You're the one som släpptes 10 maj.

Bandet består av 4 välkända namn från den svenska musikscenen, Roger Arvidson (sång/gitarr) från Arvidson & Butterflies, Remains och Sonic Walthers. Tomas Nilsson (sång/gitarr) från Mop Tops och Flying Cow, de två låtskrivarna kompas av en stark rythymsektion som också har en erfaren musikalisk bakgrund, Janne Borgh (bas/kör) känd från både Strindbergs och Moderns. Och sist men inte minst för den fulländade uppställningen är Niclas "Tidaholms Ringo" Österberg (trummor) med bakgrund i Front Line Band, Moa Blucher Blues Band bland många andra.

Bandet andas nytt liv i sextiotalet guld-era med starka melodier och söta harmonier.

ANC4-1200.jpg

The Surfin’ Lungs (UK)Kl 21.00

I början var det .... Bracknell - ett idylliskt, solkysst paradis med gyllene sanddyner och rullande surfvågor och hem till Storbritanniens främsta surfande musiklegender - The Surfin' Lungs.

Året var 1981. Då var de en grupp unga strandråttor som kände varandra från att surfa på samma vikar längs Bracknells berömda norra strand och kappköra sina hot-rods på den lokala remsan. Det var där de först kom tillsammans för att bilda högoktaniga gitarriff och superladdade Farfisa-melodier som än idag är The Surfin' Lungs.
Nu har de surfat hela vägen till Göteborg och Liseberg. Med sig i bagaget har de sitt 11:e och senaste album Surf Factor 8 (2016/Redondo Records).

Medlemmar:
Chris Pearce sång/gitarr
Steve Dean sång/bas
Clive Gilling sång/gitarr/keyboard
Ray Webb trummor/sång

 

Surfin-Lungs.jpg

 

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

 

Här ligger Lilla Scenen

Du hittar Lilla Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.