Taubescenen

Sarah Shook & The Disarmers (US)

  • 13 juni 2018, 20:00
  • Ingår i entrébiljetten
  • Ingen åldersgräns

Sarah Shook & The Disarmers är en välriktad käftsmäll mot det musikaliska patriarkatet. Musiken kan bäst beskrivas som melodisk, snyggt levererad indie-country med en massa punkkänsla och smartness.

Bra att veta

Sarah Shook & The Disarmers (US)

Sarah Shook är en artist med attityd. Uppvuxen i New York state, nära Poughkeepsie, i en familj som skulle kunna komma från vårt eget svenska bibelbälte. Hemskolad och rotlös då familjen flyttade ofta. Och hon minns fattigdomen, slitet, hur det inte gick att få pengarna att räcka till.

Låtar med titlar som "Dwight Yokam" och "The Nail" slår hål på myter om hur country och americana ska vara. Och de som hävdar att  "det finns inga starka kvinnor" i dagens country, ja deras argument kommer få pyspunka väldigt snabbt.

Det går från smäktande ballader som känns som en bakfull morgon i fel säng, till skenande mustanger i spår som "Keep the home fires burnin".

På ytan kan det låta konventionell, men en ska inte låta sig luras, för varenda låt har mängder av attityd och texterna, ja texterna. De går rakt in i hjärtat, med lika delar svärta och humor.

Själv säger Sarah att nya plattan "Sidelong" är ett enda stort Fuck you! Men på ett sätt som paradoxalt nog lyfter både publiken och hoppet om musikens framtid.