Lilla Scenen

Star Night Festival – Konferencier: Anna-Mia Bonde

Kvällen bjuder på en musikalisk och visuell tidsresa där 1950-talets bästa country och rockabilly-låtar spelas av T.B And His Rhythm SwingTones, Ed Cavin And The Blue Kings,  och Troutmen. Konferencier: Anna-Mia Bonde.

Bra att veta

Star Night Festival

Starnight festival är en musikalisk och visuell tidsresa där artisterna framför ett urval av 1940 och 50-talets absolut bästa swing, rockabilly och rock’n’roll låtar på tidstrogna instrument och med tidstypisk teknisk utrustning. Under en kväll på Liseberg återskapas en musikföreställning som den kunde låta (och se ut) någon gång under 1950-talet.

Årets presentatör:
Anna-Mia Bonde, Näktergalen från Göteborg med en fot i den Värmländska myllan och den andra i Västkustens salta vatten.

Uppvuxen i en operafamilj och utbildad både på Balettakademien i Göteborg och musikhögskolan i Stockholm! Under sina drygt 20 år som professionell sångerska har hon delat scen med alla från Tore Skogman till de dubbelt grammisnominerade hårdrocksbandet The Nightflight Orchestra.


Kl 18.00 - 18.15

Grammofonfantomen- DJ

Spelar 78-varvsskivor och 45-varvare i mellanakterna med häpnadsväckande elegans på en likaledes häpnadsväckande ljudanläggning från 1947.

Kl 18.15 - 18.20

Anna Mia Bonde  presenterar festivalen

Kl 18.20 - 19.15

T.B And His Rhythm SwingTones

En eminent orkester som levererar swingmusik på ett fullständigt överrumplande tidstroget sätt. "T.B And His Rhythm SwingTones” är starkt influerade av artister som: Nisse Lind Hot Trio och Svenska Hot Kvintetten.

Kl 19.15 - 19.30

Grammofonfantomen- DJ

Kl 19.30 - 20.30

Ed Cavin And The Blue Kings

Är en rockabilly/rock’n’roll trio som bildades i september 2015. Trion härstammar från Enviken i Dalarna och har ända från början spelat primitiv & genuin 50-tals rock’n’roll.

Bandets första inspelning ”Love Me” släpptes som en demo på YouTube tidigt under 2016. Detta resulterade i att en första spelning utomlands blev bokad, och detta innan bandet hade gjort sin första spelning överhudtaget!

Ed Cavin And The Blue Kings är numera flitigt bokade både i Sverige och i övriga Europa.

Kl 20.30 - 20.45

Grammofonfantomen- DJ


Kl 20.45 - 21.45

Troutmen

Ett väletablerat rock’n’ roll och rockabillyband från Östmark i Värmland. Troutmen har valt sina låtar med omsorg och bjuder på en blandad kompott av 50-tals rock’n’ roll, nyare rockabilly och en hel del stämsång. Bandet får sin inspiration från artister som Stray Cats, The Boppers och Dave Edmunds.

Kl 21.45 - 22.00

Festivalen avslutas

Här ligger Lilla Scenen

Du hittar Lilla Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.