Isbanan

Svansjön - en sagolik isbalett

  • 16 november - 30 december, 2018
  • Ingår i entrébiljetten
  • 20 min
  • Ingen åldersgräns

Årets isbalett bjuder dig på en dramatisk kärlekshistoria i den klassiska baletten Svansjön. Följ med Sveriges främsta konståkare som till Tjajkovskijs trollbindande toner ger sagan liv på den gnistrande isen.

Bra att veta

Svansjön - en sagolik isbalett

På isbanan visas den klassiska baletten Svansjön. Det är en saga i fyra akter och den har allt som en rafflande kärlekshistoria bör ha: En prins, Siegfried, som förälskar sig i den förtrollade prinsessan Odette. Och en ond trollkarl, Rothbart, som har förhäxat Odette till att förvandlas till en vacker vit svan varje gång solen går upp. Men kanske kan sann kärlek bryta förtrollningen?
 
Det blir stora känslor, klassisk musik och stor dramatik när Sveriges främsta konståkare väcker den klassiska kärlekssagan till liv på isen. Föreställningen ingår i entrén till Jul på Liseberg.
 
Hela området runt isbanan inspireras av Svansjön – den klassiska kärlekshistorian om svanprinsessan Odette och prins Siegfried. Bakom sjön där sagan utspelar sig på isen, tornar det stora slottet innanför slottsstaketet. Med hjälp av videomapping, videoprojektioner, mot Stora Scenen skapas en miljö som lever vidare till den klassiska musiken, även när isshowen inte visas. 

Sofia Sjölin – producent
Johan Karlberg – regissör
Lina Stenman – huvudkoreograf
Imi Raabe – koreograf av dansslingorna för konståkning
Albin Boudrée – koreograf av balettdelarna
Alexandra Breding – koreograf av team-åkning

Arvid Smith – Prins Sigfrid
Isabelle Olsson – Svanprinsessan Odette