Stora Scenen

Sven-Bertil Taube, gästartist Åsa Fång

Folkkära Sven-Bertil Taube har en lång karriär bakom sig, men har de senaste åren varit återigen aktuell med ny musik och medverkan i både teater och TV. 2017 släpptes senaste albumet Så länge skutan kan gå med Evert Taubes visor och i vår är Sven-Bertil aktuell på Dramaten i pjäsen Påklädaren. Gästartist Åsa Fång. Fri entré från kl 17.00.

Bra att veta

Sven-Bertil Taube

Sven-Bertil Taube har en lång karriär bakom sig som vissångare, skådespelare och underhållare av rang. Redan en obestridd del av svensk kultur breddade han vid 80 års ålder sin publik på nytt. 2014 släpptes albumet Hommage som blev starten på en hyllad återkomst. Mottagandet blev strålande och albumet belönades med en Grammis och guldskiva. Efter ytterligare album, hans medverkan i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre och gästspel på Håkan Hellströms Ullevi-konserter fick en helt ny generation upp ögonen för Sven-Bertil Taubes musikskatt.

Under hösten 2017 släpptes ett nytt album ”Så länge skutan kan gå” med Evert Taubes visor som följdes upp med utsålda konserter på Göteborgsoperan och Dramaten i Stockholm. I mars i år gjorde Sven-Bertil en fantastiskt hyllad återkomst som skådepelare på Dramaten i pjäsen ”Påklädaren” av Ronald Harwood tillsammans med Krister Henriksson.

I sommar återvänder Sven-Bertil Taube till Göteborg och uppträder på Stora Scenen på Liseberg 19 augusti 18.00.

Gästartist: Åsa Fång

Åsa Fång är en mångsidig artist som gjort en rad kritikerrosade roller i ett flertal musikaler såsom Billy Elliot, Miss Saigon, Cabaret och Jesus Christ Superstar. Senast såg man henne i Pippin på Malmö̈ Operan. Särskilt erkännande har hon fått för sin träffsäkra och personliga tolkning av Edith Piaf och hennes egna föreställning Edith Piaf- Livet och Kärleken. Åsa har flertalet gånger uppträtt på Liseberg och flera gånger tillsammans med Sven-Bertil Taube på någon av våra scener. I augusti får vi återigen chansen att se dem sjunga ihop!

 

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

Högt tempo i takt med musiken

Klimatsmarta resor till konserten

 

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.