Stora Scenen

Sven-Bertil Taube

Folkkära Sven-Bertil Taube kommer enligt tradition till Liseberg den 17 augusti för en sommarkonsert på Stora Scenen.

Bra att veta

Sven-Bertil Taube

Sven-Bertil Taube har en lång karriär bakom sig som vissångare, skådespelare och underhållare av rang. Redan en obestridd del av svensk kultur breddade han vid 80 års ålder sin publik på nytt. Efter nya album, som det Grammisbelönade Hommage (2014), samt hans medverkan i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre och gästspel på Håkan Hellströms Ullevi-konserter fick en helt ny generation upp ögonen för Sven-Bertil Taubes musikskatt.

Under 2017 släpptes albumet Så länge skutan kan gå med Evert Taubes visor som följdes upp med utsålda konserter på Göteborgsoperan och Dramaten i Stockholm. I höstas släpptes Så Länge skutan kan gå, vol. 2 som även det blev en kärleksfull och poetisk hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av tex Sjösalavår, Fritiof Anderssons paradmarsch och Änglamark.

I mars 2018 gjorde Sven-Bertil en fantastiskt hyllad återkomst som skådepelare på Dramaten i pjäsen Påklädaren av Ronald Harwood tillsammans med Krister Henriksson. Pjäsen har fortsatt spela inför fulla hus och kommer i juni på gästspel till Stora Teatern i Göteborg.

– Sven-Bertil Taubes besök på Stora Scenen har varit ett mycket uppskattat och återkommande inslag i konsertsommaren de senaste åren. Vi ser fram emot att återigen välkomna en av Sveriges största artister och hans låtskatt till Liseberg i augusti, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

 

 

 

 

 

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.