Lilla Scenen

The White Buffalo (US)

The White Buffalo eller Jake Smith som den känsloladdade baryton-rösten bakom projektet heter har byggt upp en av den alternativa countryns mest hängivna fanskaror. I sommar kommer han till Sverige för tre spelningar, bland annat på Liseberg 9 juli.

Bra att veta

The White Buffalo (US)

The White Buffalo, eller Jake Smith som den känsloladdade baryton-rösten bakom projektet heter, har byggt upp en av den alternativa countryns mest hängivna fanskaror. Med sin bakgrund i country så väl som punk har TWB skapat sitt egna musikaliska universum.

Det som fick TWB att på riktigt slå igenom, först i hemlandet USA och nu mer och mer i Europa var att skaparna till Kultseriernas kultserie The Sons Of Anarchy fick upp ögonen för Jakes sånger och förmåga att skapa känsla och dramatik genom sin röst och musik. Dom har använt flera av TWB låtar i sina program men främst så har signaturlåten Come Join The Murder blivit en hit för alla som följer serien och många andra.

Sju starka album och ett målmedvetet turnerande har lönat sig. Det senaste albumet Darkest Darks, Lightest Lights (2017) är hyllat av både fans och media. 

Våren 2018 gjorde The White Buffalo med band två succéspelningar i Sverige och i år är det äntligen dags för ett Skandinavien-besök igen. I juli återvänder han till Sverige för tre spelningar, bland annat på Liseberg!

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Musik med skön ekoeffekt

Här ligger Lilla Scenen

Du hittar Lilla Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.