Stora Scenen

Timbuktu & Damn!

Med vassa samhällsskildringar framspottade på ren skånska som främsta vapen har Jason Timbuktu Diakité blivit en av Sveriges största hiphopartister. Den 3 juli gör Timbuktu & Damn! en efterlängtad spelning på Stora Scenen.

Bra att veta

Timbuktu & Damn!

Med vassa samhällsskildringar framspottade på ren skånska som främsta vapen har Jason Timbuktu Diakité blivit en av Sveriges största hiphopartister. I sommar gör den prisbelönte, programledande och samhällsengagerade artisten en efterlängtad spelning på Liseberg.

Karriären började under det sena 90-talet i uppväxtstaden Lund och sedan dess har han släppt ett tiotal album och mängder av singlar som alla har skakat om det Sverige som de släppts i. Med sina politiska och konfronterande texter – samt viljan att blanda in musikaliska influenser från hela världen – har Timbuktu inte bara öppnat viktiga dörrar för den svenska hiphopen, utan även inspirerat andra politiska röster att fortsätta kämpa för sin sak. En av landets viktigaste röster.

Timbuktu har sedan karriärens begynnelse vunnit en stor skara Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Rockbjörnar. Han har utöver musicerandet programlett flera program på P3 och 2011 medverkade han i TV4-succén Så mycket bättre. Jason tilldelades 2013 5i12-rörelsens pris för sina insatser mot rasism och främlingsfientlighet. 2016 släppte han självbiografin En Droppe Midnatt (en bok som sålt nästan 100 000 exemplar) som även satts upp som en pjäs på under det årets Way Out West och som Jason fram till i höstas turnerade med.

I höstas släpptes även albumet Kärlekens blandband, fullt av Timbuktus mest älskade låtar framförda tillsammans med femmannabandet Damn!. I sommar gör Timbuktu & Damn! ett fåtal spelningar i Sverige, bland annat på Liseberg den 3 juli.

– Jason är ständigt aktuell och dessutom en fantastiskt bra liveartist. Senast Timbuktu & Damn! besökte oss var 2014 och vi är glada att välkomna dem tillbaka till Stora Scenen, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

 

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.