Stora Scenen

Tove Styrke & Imenella

Sveriges nya internationella popstjärna Tove Styrke och årets nykomling Imenella på en och samma kväll. Den 12 juni uppträder båda två på Stora Scenen.

Bra att veta

Tove Styrke & Imenella

Den 12 juni uppträder båda två under samma kväll på Stora Scenen.

Imenella kl 19.00

Inleder kvällen gör Imenella som verkar vara på allas läppar just nu. Efter en lång karriär som en av Sveriges bästa dansare och som grundare till danskollektivet Unruly har nu Imenella brutit ny mark med debutsingeln Moves (feat Yasin). Imenella har redan hunnit vara förband till artister som Mr Eazi och Fricky, och i höstas åkte hon ut i Sverige på en efterlängtad turné med Linda Pira och Unruly Gang. Imenellas singel Chagga (2018) har fått ett enormt genomslag i hela landet och i början av februari belönades hon med en grammis för Årets nykomling.

Imenella-Liten.jpg

Tove Styrke kl 21.00

Tove Styrke fortsätter kvällen på Stora Scenen. Med senaste albumet Sway (2018) la Tove världen för sina fötter och albumet hyllades unisont av inhemsk såväl som internationell press. Med hits som Sway och Say My Name är det den perfekta popskivan. Djupt förankrad i samtiden utan att vara cynisk, fylld till bredden med moderna produktioner, personliga texter och elastiska melodier; konstnärlighet och populärmusik i symbios. Och artisten själv skiner ikapp med den bubblande musiken – kaxig, lekfull och feministisk.

Hela 2018 har Tove besökt scener världen över. Hon har agerat support åt inga mindre än Lorde och Kate Perry, gjort soloturnéer i England, USA, Norden och hemma i Sverige – till strålande recensioner. I sommar kommer hon till Stora Scenen och Liseberg för första gången.

tove-styrke.jpg

Två lysande artister som verkligen tagit Sverige och världen med storm det senaste året, säger Per Alexanderson, Lisebergs underhållningschef, om de nya bokningarna till kvällen den 12 juni.

 

Live på Liseberg presenteras i samarbete med

Här ligger Stora Scenen

Du hittar Stora Scenen här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.