Frågor & svar

Får jag klä ut mig? Kan jag undvika skräck? Är det lämpligt att ta med små barn under Halloween på Liseberg? Här har vi samlat de vanligaste frågorna.

Fråga: Är det en åldersgräns för att komma in till Halloween på Liseberg?

Svar: Nej, det är ingen åldersgräns för att komma in i parken. (Barn under 110 cm går in gratis.)

Vi har däremot åldersgräns 11 år till våra tre skräckhus. Våra skräckområden har en rekommenderad åldersgräns på 11 år från kl 17, detta då skräckaktörer därefter rör sig bland gästerna i dessa områden.

För skräckattraktionen Haunted Mansion (i skräckområdet Mardrömmen) gäller åldersgräns 9 år (5 år med vuxen) dagtid. Från kl 17 gäller åldersgräns 11 år p g a skräckaktörer i både skräckattraktionen och området.

Fråga. Hur många attraktioner och skräckhus är öppna?

Svar: I år är hela 35 attraktioner öppna – alla utom AtmosFear, Kållerado och Skepp o´skoj – samt tre skräckhus.

Fråga: Vilka öppettider gäller för attraktioner och skräckhus?

Svar: Attraktionerna har samma öppettider som parken, med undantag för småbarnsattraktionerna som stänger kl 21 varje kväll. Skräckhusen öppnar en timme efter parken, med undantag för premiärdagen, då de öppnar samtidigt som parken.

Fråga: Jag vill inte utsätta mitt barn för skräck, kan ni garantera att vi inte exponeras för detta? 

Svar: Skräck är en individuell känsla och det är svårt att på förhand säga vad som är skrämmande för ett barn. Därför kan vi inte heller lämna några garantier. Men om du besöker parken med barn som inte vill bli skrämda så rekommenderar vi er att hålla till i Kaninlandet och Lisebergs Trädgårdar. Dessa områden fokuserar på de gladare inslaget i Halloween-firandet: pumpor, snälla häxor och bus eller godis. På väg genom parken, till dessa områden, kan det dock finnas lite mörkare inslag i miljön i form av till exempel musik och skuggor. Vårt tips är att du alltid förbereder ditt barn på att det kan vara lite läskigt på Halloween, men att allt man ser och möter på Liseberg är på låtsas – det är aldrig farligt på riktigt.  

Den riktigt läskiga Halloween-upplevelsen, som man absolut ska undvika om man inte vill bli skrämd, finns i våra två skräckområden Hamnkvarteret och Mardrömmen. Från kl 17 har dessa områden en rekommenderad åldersgräns på 11 år. I dessa områden ligger också våra tre skräckhus som har 11-årsgräns.  Se gärna kartan ovan.

Fråga: Är Södra entrén stängd under Halloween på Liseberg?

Svar: Nej, både Huvudentrén och Södra entrén är öppna för in- och utgång i år.
 
Fråga: Ingår entré till skräckhusen i Stora Guldpasset/Lisebergskortet?

Svar: Nej, skräckhusen ingår inte. Du som har Stora Guldpasset kan köpa Allt-i-Ett Halloween till specialpris, 125 kr. För dig som har Lisebergskort är specialpriset 325 kr.

Fråga: Hur köper jag biljetter till skräckhusen?

Svar: Du kan köpa biljetter till skräckhusen på olika sätt:

  • Allt-i-Ett Halloween (entré, fria åk och fritt antal besök i skräckhusen en hel dag), kan köpas på liseberg.se och på plats i parken.
  • Du som har Stora Guldpasset kan köpa Allt-i-Ett Halloween för 125 kr, har du Lisebergskort är priset 325 kr, kan köpas på liseberg.se och på plats i parken.
  • Lösa biljetter i biljettkassorna i parken samt i biljettautomater i anslutning till skräckhusen.

Fråga: Kan jag boka tid för besök i skräckhusen?

Svar: Ja. Om du köper Allt-i-Ett Halloween på liseberg.se får du Express-Pass på köpet. Då kan du boka tid och ta Expressingången till 3 åkattraktioner/skräckhus – 1 Expressbiljett per vald åkattraktion eller skräckhus gäller. (Välj mellan: Balder, FlumeRide, Lisebergbanan, Mechanica, AeroSpin, Loke samt skräckhusen The Experiment, Vinden och Smitthärden Gasten.)

När du är på plats vid attraktionen/skräckhuset går du in via Expressingången. Observera att antal Express-Pass per dag är begränsat.

Fråga: Får jag klä ut mig när jag ska besöka parken?

Svar: Ja, det får du. Dock kommer vi inte tillåta attiraljer som ser ut som vapen. Om du har mask för ansiktet måste du ta av den i entrén, när du visar årskort och/eller legitimation, vid betalning och liknande. Det är inte heller tillåtet att bära mask inne i våra skräckhus.