Frågor & svar

Får jag klä ut mig? Kan jag undvika skräck? Är det lämpligt att ta med små barn under Halloween på Liseberg? Här har vi samlat de vanligaste frågorna.

Fråga: Har Halloween på Liseberg någon åldersgräns?

Svar: Nej, det är ingen åldersgräns för att komma in i parken. (Barn under 110 cm går in gratis.)

De fyra skräckhusen har däremot 11-årsgräns och de två skräckområdena har en rekommenderad minimiålder på 11 år från kl 17, eftersom skräckaktörer därefter rör sig bland gästerna i dessa områden.

Fråga. Hur många attraktioner och skräckhus är öppna?

Svar: I år är hela 39 attraktioner öppna – alla utom AtmosFear, Kållerado och Skepp o´skoj – varav fyra är skräckhus och en är en skräckattraktion.

Fråga: Vilka öppettider gäller för attraktioner och skräckhus?

Svar: Attraktionerna har samma öppettider som parken, med undantag för småbarnsattraktionerna som stänger kl 21 varje kväll. Skräckhusen öppnar en timme efter parken.

Fråga: Hur gör jag om jag/mina barn inte vill bli skrämda under Lisebergsbesöket?

Svar: Skräck är en individuell känsla och det är svårt att på förhand säga vad som är skrämmande för var och en. Därför kan vi inte heller lämna några garantier. Men om du besöker parken med barn som inte vill bli skrämda så rekommenderar vi er att hålla till i Kaninlandet och Lisebergs Trädgårdar. Dessa områden fokuserar på de gladare inslaget i Halloween-firandet: pumpor, snälla häxor och bus eller godis. På väg genom parken, till dessa områden, kan det dock finnas lite mörkare inslag i miljön i form av till exempel musik och skuggor. Vårt tips är att du alltid förbereder dig/ditt barn på att det kan vara lite läskigt på Halloween, men att allt man ser och möter på Liseberg är på låtsas – det är aldrig farligt på riktigt.  

Den riktigt läskiga Halloween-upplevelsen, som man absolut ska undvika om man inte vill bli skrämd, finns i de två skräckområden Cirkus Bisarr och Distrikt Z. Från kl 17 har dessa områden en rekommenderad åldersgräns på 11 år. I dessa områden ligger också tre av våra skräckhus som har 11-årsgräns.

Fråga: Kan jag gå in genom Södra entrén?

Svar: Ja, både Huvudentrén och Södra entrén är öppna för in- och utgång.
 
Fråga: Ingår entré till skräckhusen i Stora Guldpasset/Lisebergskortet?

Svar: Skräckhusen ingår i Stora Guldpasset och i Allt-i-Ett Halloween men inte i Lisebergskortet.

Fråga: Hur köper jag biljetter till skräckhusen?

Svar: Du kan köpa biljetter till skräckhusen på olika sätt:

  • Allt-i-Ett Halloween (entré, fria åk och fritt antal besök i skräckhusen en hel dag), kan köpas på liseberg.se och på plats i parken.
  • Lösa Åk- & Skräckkuponger kan köpas i biljettkassorna i parken samt i biljettautomater i anslutning till skräckhusen och attraktionerna.

Fråga: Kan jag boka tid för besök i skräckhusen?

Svar: Ja. Om du köper Allt-i-Ett Halloween på liseberg.se får du Express-Pass på köpet. Då kan du boka tid och ta Expressingången till 3 åkattraktioner/skräckhus – 1 Expressbiljett per vald åkattraktion eller skräckhus gäller.

När du är på plats vid attraktionen/skräckhuset går du in via Expressingången. Observera att antal Express-Pass per dag är begränsat. (Välj mellan: Balder, Helix, Valkyria, Loke, AeroSpin, FlumeRide, Smitthärden Gasten, Vinden, Zombie, The Experiment, Lisebergbanan och Mechanica)

Fråga: Får jag klä ut mig när jag ska besöka parken?

Svar: Ja, det får du. Dock kommer vi inte tillåta attiraljer som ser ut som vapen. Om du har mask för ansiktet måste du ta av den i entrén, när du visar årskort och/eller legitimation, vid betalning och liknande. Det är inte heller tillåtet att bära mask inne i våra skräckhus.