Julens områden

Få upp värmen i vintervakna karuseller, gå på klappjakt bland julmarknadens bodar i skenet av miljoner juleljus, hälsa på i Kaninlandet, var med på en spännande skattjakt i Medeltidsbyn och lämna din önskelista till självaste Tomtefar. Under julen förvandlas hela Liseberg till en glittrande julsaga!

DRÖMMARNAS JUL

Under kalla vinternätter stannar tiden för ett ögonblick upp och magiska ting sker. Kanske är det på riktigt, kanske är det bara en dröm när såväl festklädda prinsar och prinsessor som stolta svanar och strålande vackra skogsvarelser bjuder upp till dans framför sina ögon.

Vinterlandet

Innanför Huvudentréns grindar hälsar snögubbarna dig välkommen. Inget är så härligt som ett gnistrande snötäcke tycker snögubbarna – passa på att ta det juligaste julkortet tillsammans med dem!

Lisebergs Designmarknad

Ta rulltrappan upp till Lisebergs Designmarknad i Lisebergstornet. Här hittar du julklappar och personliga presenter i form av designföremål och konsthantverk, från såväl kända varumärken som unika utställare med en mindre produktion.

Julmarknad

 Gå på klappjakt bland bodarna i skenet av miljoner juleljus eller bara njut av den magiska julstämningen med dofter från hemlagat julgodis, värmande glögg och brända mandlar.

Gammaldags jul

Strosa runt och njut av en julmarknad från förr. I detta julsmyckade kvarter känns dofterna av knäckäpplen, varm choklad och glögg lite extra mysiga. På andra sidan broarna bjuder Hamnkvarteret in till julstämning, värmande fika och hemlagade julbordsrätter.
 

Hamnkvarteret

Parkens hamnkvarter sjuder av julstämning bland rosettprydda julkransar och vackert klädda granar. Vid kajen trängs fullastade båtar och från Hamnkrogens dörrar sprider sig dofterna av julens läckerheter och hemlagade julbordsrätter.

Kaninernas jul

I hörnet av Kaninlandet har en stuga täckt av snö och frost flyttat in. Här bor Julius, kaninernas kusin från Nordpolen, under julen. Här och var, bland vintervakna karuseller som kittlar alldeles lagom i små magar, kan du stöta på snöiga fotspår från burkar med ”Snö-färg” skrivet på etiketten. Vilken ljuvlig färg ändå!

Medeltidsbyn

I lägret som slagits upp i stadens utkant förbereder de olika familjerna den stora midvinterfesten. Glöden i smedjan knastrar och över öppna eldar puttar det i grytorna. Här hittar du även köpmän som slagit upp sina tält för att erbjuda sina vackra och spännande varor. Och varje dag kan alla barn gå på skattjakt och lära känna Medeltidsbyn bättre.
 

En vintersaga

Bland snurrigt roliga karuseller och attraktioner lyser sagornas figurer upp den mörka vinternatten i vintriga Lisebergs Trädgårdar. Se deras virvlande dans stiga mot den stjärnklara himlen när mörkret faller.

Tomten

Ta varandra i handen och vandra längs skogsvägen vid Kållerado fram till Tomtehuset. Här råder febrilt julstök inför julen. Tomtenissarna har fullt upp med julklappstillverkning och att packa tomtens många julklappssäckar. Alla barn kan lämna sin önskelista till Tomtefar – eller varför inte lägga den i den magiska önskelistemaskinen?

På Julafton åker Tomtefar hem till Nordpolen igen men du kan fortfarande besöka Tomtehuset, där nissarna pysslar och fejar.