Julens områden

Få upp värmen i vintervakna karuseller, gå på klappjakt bland julmarknadens bodar i skenet av miljoner juleljus, hälsa på i Kaninlandet, var med på en spännande skattjakt i Medeltidsbyn och lämna din önskelista till självaste Tomtefar. Under julen förvandlas hela Liseberg till en glittrande julsaga!

Drömmarnas jul

Vid Stora Scenen-området ligger Drömmarnas Jul där du kan njuta av en sagolik isbalett och låta tiden stanna för ett magiskt ögonblick. När det inte är föreställning kan du göra egna piruetter på isbanan och ta med de små på en åktur i gratiskarusellen Speldosan.

Vinterlandet

Innanför Huvudentréns grindar hälsar snögubbarna dig välkommen. Inget är så härligt som ett gnistrande snötäcke tycker snögubbarna – passa på att ta det juligaste julkortet tillsammans med dem!

Lisebergs Designmarknad

Ta rulltrappan upp till Lisebergs Designmarknad i Lisebergstornet. Här hittar du julklappar och personliga presenter i form av designföremål och konsthantverk, från såväl kända varumärken som unika utställare med en mindre produktion.

Julmarknad

 Gå på klappjakt bland bodarna i skenet av miljoner juleljus eller bara njut av den magiska julstämningen med dofter från hemlagat julgodis, värmande glögg och brända mandlar.

Gammaldags jul

Strosa runt och njut av en julmarknad från förr medan du lyssnar till de vackra tonerna av Lisebergs julkör. I detta julsmyckade kvarter känns dofterna av knäckäpplen, varm choklad och glögg lite extra mysiga. På andra sidan broarna bjuder Hamnkvarteret in till julstämning, värmande fika och hemlagade julbordsrätter.
 

Hamnkvarteret

Parkens hamnkvarter sjuder av julstämning bland rosettprydda julkransar och vackert klädda granar. Vid kajen trängs fullastade båtar och från Hamnkrogens dörrar sprider sig dofterna av julens läckerheter och hemlagade julbordsrätter.

Kaninernas jul

I hörnet av Kaninlandet ligger en stuga täckt av snö och frost. Här bor Julius, kaninernas kusin från Nordpolen under julen. Här och var, bland vintervakna karuseller som kittlar alldeles lagom i små magar, kan du stöta på snöiga fotspår från burkar med ”Snö-färg” skrivet på etiketten. Vilken ljuvlig färg ändå!

Medeltidsbyn

I lägret som slagits upp i stadens utkant förbereder de olika familjerna den stora midvinterfesten. Glöden i smedjan knastrar och över öppna eldar puttrar det i grytorna. Här hittar du även köpmän som slagit upp sina tält för att erbjuda sina vackra och spännande varor. Och varje dag kan alla barn gå på skattjakt och lära känna Medeltidsbyn bättre.
 

En vintersaga

Sagornas figurer lyser upp den mörka vinternatten när de stiger mot den stjärnklara himlen i en virvlande vacker dans. En dans som får vingar och sveper över taken och klär in hela parken i ett drömlikt ljus 

Tomten

Ta varandra i handen och vandra över broarna till Tomtehuset där nissarna har fullt upp med julklappstillverkningen. Lämna din önskelista till självaste Tomtefar eller lägg den i den magiska önskelistmaskinen. Under mellandagarna är nissarna kvar och fejar efter julstöket– kom förbi och berätta vad du fick i julklapp!”