Julens områden

Få upp värmen i vintervakna karuseller, gå på klappjakt bland julmarknadens bodar i skenet av miljoner juleljus, hälsa på i Kaninlandet, var med på en spännande skattjakt i Medeltidsbyn och lämna din önskelista till självaste Tomtefar. Under julen förvandlas hela Liseberg till en glittrande julsaga!

Drömmarnas jul

Innanför Huvudentréns grindar hälsar nötknäpparna dig välkommen med pompa och ståt. Vid deras fötter ståtar den magiska speldosan, i väntan på att tonsätta dina drömmar. Och en varm känsla av förväntan lindar sig mjukt kring ditt hjärta.

En Julsaga - en klassisk saga på is

Följ med när julklassikern tar dig med bland stadens rykande skorstenar, gnisslande droskhjul och känslosamma människoöden. Låt det tidlösa julbudskapet om givmildhet och gemenskap utspela sig framför dina ögon. Ett budskap som ger såväl tankeställare som påminnelse om värdet i att se bortom sin egen person och behov. Läs mer

Midvinter

I de vingbekläddas vakande ögon reflekteras eldens dansande flammor. Ur vinddraget från deras mäktiga vingar sveper snörök över det isbelagda landskapet. Och i det bleka månljusets sken ruskar Kung Bore virvlande rimfrost ur sitt skägg. Alltmedan den bitande kalla nordanvinden viner över land och människa.

Lisebergs Designmarknad

Ta rulltrappan upp till Lisebergs Designmarknad i Lisebergstornet. Här hittar du julklappar och personliga presenter i form av designföremål och konsthantverk, från såväl kända varumärken som unika utställare med en mindre produktion.

Julmarknad

Gå på klappjakt bland bodarna i skenet av miljoner juleljus eller bara njut av den magiska julstämningen med dofter från hemlagat julgodis, värmande glögg och brända mandlar.

Gammaldags jul

Upplev en julmarknad från förr i det julsmyckade Kvarteret Storgatan. Ge dig ut på klappjakt i marknadens bodar och frestas av julens alla smaker och dofter.

Hamnområdet

Parkens hamnkvarter sjuder av julstämning med körsång vid Lilla Scenen, rosettprydda julkransar och vackert klädda granar. Vid kajen trängs fullastade båtar och från restaurangerna sprider sig doften av julens alla smaker.

Lisebergs Vinterträdgårdar

Sagornas figurer lyser upp den mörka vinternatten när de stiger mot den stjärnklara himlen i en virvlande vacker dans. En dans som får vingar och sveper över taken och klär in hela parken i ett drömlikt ljus.

Kaninernas jul

I hörnet av Kaninlandet gömmer sig en stuga täckt av snö och frost. En stuga som fylls av sagostunder mest hela tiden. Här bor Julius, kaninernas kusin från Nordpolen, under julen. Och bland vintervakna karuseller, som kittlar alldeles lagom i små magar, väntar mjuka kaninkramar, fantasi och lekfullt julpynt.

Medeltidsbyn

Glittrande spår av en mystisk skattjakt slingrar sig förbi bymarknadens livliga kommers och vidare mot den lilla gården i skogsbrynet. Spår som leder till en gåta som väntar på sin lösning. Följ dem och bli själv en del av det magiska avslutet! Kom och var med!

Tomten

Ta varandra i handen och vandra över broarna till Tomtehuset där nissarna har fullt upp med julklappstillverkningen. Lämna din önskelista till självaste Tomtefar eller lägg den i den magiska önskelistmaskinen. Under mellandagarna är nissarna kvar och fejar efter julstöket, kom förbi och berätta vad du tycker är roligast med vintern!

 

Mer inför jul