Julens områden

Få upp värmen i vintervakna karuseller, gå på klappjakt bland julmarknadens bodar i skenet av miljoner juleljus, hälsa på i Kaninlandet, var med på en spännande skattjakt i Medeltidsbyn och lämna din önskelista till självaste Tomtefar. Under julen förvandlas hela Liseberg till en glittrande julsaga!

Drömmarnas jul

Innanför Huvudentréns grindar hälsar nötknäpparna dig välkommen med pompa och ståt. Vid deras fötter ståtar den magiska speldosan, i väntan på att tonsätta dina drömmar. Och en varm känsla av förväntan lindar sig mjukt kring ditt hjärta.

Lisebergs Designmarknad

Ta rulltrappan upp till Lisebergs Designmarknad i Lisebergstornet. Här hittar du julklappar och personliga presenter i form av designföremål och konsthantverk, från såväl kända varumärken som unika utställare med en mindre produktion.

Julmarknad

 Gå på klappjakt bland bodarna i skenet av miljoner juleljus eller bara njut av den magiska julstämningen med dofter från hemlagat julgodis, värmande glögg och brända mandlar.

Gammaldags jul

Upplev en julmarknad från förr i det julsmyckade Kvarteret Storgatan och den livliga hamnen. Frestas av julens alla dofter och smaker, sjung med i älskade julsånger och njut av värmande fika och dryck i hamnens mysiga café.

Lisebergs Vinterträdgårdar

Sagornas figurer lyser upp den mörka vinternatten när de stiger mot den stjärnklara himlen i en virvlande vacker dans. En dans som får vingar och sveper över taken och klär in hela parken i ett drömlikt ljus
 

Hamnområdet

Parkens hamnområde sjuder av julstämning bland rosettprydda julkransar och vackert klädda granar. Vid kajen trängs fullastade båtar och från Hamnkrogens dörrar sprider sig dofterna av julens läckerheter och hemlagade julbordsrätter.

Kaninernas jul

I hörnet av Kaninlandet gömmer sig en stuga täckt av snö och frost. En stuga som fylls av sagostunder mest hela tiden. Här bor Julius, kaninernas kusin från Nordpolen, under julen. Och bland vintervakna karuseller, som kittlar alldeles lagom i små magar, väntar mjuka kaninkramar, fantasi och lekfullt julpynt.

Medeltidsbyn

Glittrande spår av en mystisk skattjakt slingrar sig förbi bymarknadens livliga kommers och vidare mot den lilla gården i skogsbrynet. Spår som leder till en gåta som väntar på sin lösning. Följ dem och bli själv en del av det magiska avslutet!! 

Tomten

Ta varandra i handen och vandra över broarna till Tomtehuset där nissarna har fullt upp med julklappstillverkningen. Lämna din önskelista till självaste Tomtefar eller lägg den i den magiska önskelistmaskinen. Under mellandagarna är nissarna kvar och fejar efter julstöket, kom förbi och berätta vad du tycker är roligast med vintern!