Svansjön - en sagolik isbalett

Årets isbalett bjuder dig på en dramatisk kärlekshistoria i den klassiska baletten Svansjön. Följ med Sveriges främsta konståkare som till Tjajkovskijs trollbindande toner ger sagan liv på den gnistrande isen.

På isbanan visas den klassiska baletten Svansjön. Det är en saga i fyra akter och den har allt som en rafflande kärlekshistoria bör ha: En prins, Siegfried, som förälskar sig i den förtrollade prinsessan Odette. Och en ond trollkarl, Rothbart, som har förhäxat Odette till att förvandlas till en vacker vit svan varje gång solen går upp. Men kanske kan sann kärlek bryta förtrollningen?

Hela området runt isbanan inspireras av Svansjön – den klassiska kärlekshistorian om svanprinsessan Odette och prins Siegfried. Bakom sjön där sagan utspelar sig på isen, tornar det stora slottet innanför slottsstaketet. Med hjälp av videomapping, videoprojektioner, mot Stora Scenen skapas en miljö som lever vidare till den klassiska musiken, även när isbaletten inte visas. Under den väldiga guldgranen ligger gigantiska paket och intill finns en förgylld liten barnkarusell, Speldosan där barnen kan snurra runt. Karusellen är gratis, ingen biljett behövs.

Föreställningstider: vardagar kl 19.00, lördagar 16.30 & 19.00 samt söndagar kl 17.00. Syntolkning 9 december.

Mellan föreställningarna kan du snöra på dig skridskorna och göra egna piruetter. Ta med egna skridskor eller hyr på plats. Under mellandagarna får du dessutom chansen att lära dig trix i skridskoskolan tillsammans med delar av ensemblen från isbaletten!

 

 

Här ligger Svansjön

Du hittar Svansjön här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.