Kaninföreställningar på Kvarnteatern

Hittar du inte kaninerna i Kaninlandet? Då finns det en stor chans att de gömmer sig inne på Kvarnteatern och bjuder på föreställningar med sång och dans – gratis för hela familjen.

Bra att veta

Där kaninerna äger scenen

Lisebergskaninernas egen scen hette från början Lilla Manegen och byggdes i det nya barnområdet Lisebergs Cirkus som introducerades till nöjesparkens 60-årsjubileum 1983. Samma år kom faktiskt själva kaninen att bli Lisebergs officiella maskot efter att under flera års tid ha fått dela barnens kärlek med ugglor, hundar, hackspettar och andra representanter från djurriket.

Från cirkus till kvarn

I takt med att barnområdet fick allt mindre cirkusprägel byttes namnet 2004 till Lilla Scenen. Förutom kaninernas egna minimusikaler uppläts scenen åt diverse gästspel. Det nuvarande namnet Kvarnteatern kom i samband med att Kaninlandet invigdes 2013. Fortfarande spelas här teater och musikaler med Lisebergskaninerna i huvudrollerna. Men även den illvillige Måns Tråk vars högsta dröm är att lura bort kaninerna så att han får asfaltera Kaninlandet, har fått ta plats på Kvarnteaterns scen. Men med god hjälp av den entusiastiska publiken lyckas våra vänner kaninerna överlista honom varje gång.

Här ligger Kvarnteatern

Du hittar Kvarnteatern här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.