Ingen dans på Polketten i sommar

På grund av den pågående Coronakrisen har Liseberg nu tagit beslut om att ställa in hela sommarens konsertprogram. Beslutet omfattar Stora Scenen, Lilla Scenen och Polketten.

Totalt handlar det om sjuttio akter som flyttas fram till 2021 eller avbokas.Vi ser inte att det är möjligt att genomföra konserterna med de rekommendationer för folksamlingar som råder just nu, men följer utvecklingen och jobbar med att hitta nya datum för livekonserterna längre fram. Håll dig uppdaterad på liseberg.se.

Dansvänligt på Lilla Scenen (Polketten)

På Lilla Scenen i Hamnområdet bjuds det upp till dans och populära danskurser på den klassiska dansbanan till tonerna av Sveriges bästa dansband. Under Halloween på Liseberg bjuds det på hisnande cirkuskonster och mystisk magi och under Jul på Liseberg kan man njuta av julsånger från förr.

Bra att veta

Dans för hela slanten

Man kan säga att Polketten startade 1925 men då på en helt annan dansbana som låg vid dåvarande Lillköping. Där huserade Folkdansgillet och gammeldansen blev snart en succé. Året därpå lät Liseberg uppföra Polketten, speciellt avsedd för just gammeldans. Från början hade dansbanan inget tak utan var helt enkelt dekorerad med björkris runtom. 

Redan från starten blev Polketten mycket folkkär och så har den förblivit. På den tiden kostade danspoletterna, som köptes i en liten kiosk, 10 öre och danserna var tre minuter långa. De populära Spelmanspojkarna som stod för musiken sju kvällar i veckan hade till och med ett timglas som de klockade längden på låtarna med.

Här ligger Polketten

Du hittar Polketten här, klicka på kartan för mer information eller för att se vad som ligger i närheten.