Information gällande sommaren 2020

På grund av den rådande situationen har vi inte tillstånd att öppna nöjesparken och därför kommer Liseberg hålla stängt i sommar. Vår högsta prioritet är alltid våra medarbetares och våra gästers säkerhet och vi står redo att öppna på ett tryggt och säkert sätt, men inväntar tillstånd från ansvariga svenska myndigheter. Vi vet i nuläget inte när vi kommer att kunna slå upp grindarna, men vi hoppas kunna välkomna våra gäster till hösten!

Inga nya uppdateirngar sedan 29 juni. 

Frågor och svar

Lisebergs nöjespark  |  Hotell Liseberg Heden  |  Lisebergsbyn - stugor, B&B, vandrarhem, camping  |  Lisebergs camping Askim Strand

 
Lisebergs nöjespark

Varför är nöjesparken stängd?

För att minska smittspridningen av coronaviruset (covid-19) har regeringen beslutat att förbjuda evenemang och offentliga tillställningar för fler än 50 personer. Förbudet regleras av ordningslagen där det bland annat står att ”tivolinöjen” räknas som en offentlig tillställning, och därmed ska omfattas av förbudet.

När kommer ni att kunna öppna nöjesparken?

Vi kan inte öppna förrän vi får tillstånd att öppna. Den 21 juni meddelade regeringen att det inte görs något undantag för nöjesparkerna inför sommaren och vi vet fortfarande ännu inte när vi kan öppna. Vi avvaktar tillstånd och efter det behöver vi ett antal veckor för att starta upp och göra parken redo. Vi hoppas att vi kan välkomna våra gäster till hösten!

När parken väl öppnar, behöver jag vara orolig inför mitt besök?

Nej, våra gästers och vår personals säkerhet och trygghet är alltid vår högsta prioritet. Vi har genomfört en riskanalys, identifierat ett stort antal åtgärder och är redo att öppna parken på ett tryggt sätt, utifrån riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Bland annat genom att öppna parken för ett begränsat antal gäster varje dag för att minska risken för trängsel, förstärkta hygienrutiner och ett förändrat produktutbud i parken. Läs mer här.

Om jag har köpt biljetter till Liseberg som jag sedan inte kan använda, kommer jag då att få pengarna tillbaka?

Ordinarie avbokningsregler gäller. Läs mer här.

Hur påverkas de gäster som har köpt ett årskort?

Våra årskortare är våra mest trogna gäster och vi är väldigt måna om att de ska bli nöjda. Vi hoppas att vi snart kan välkomna våra gäster igen, förhoppningsvis redan till hösten. Då kommer vi att på något sätt väga upp för de dagar som våra årskortare förlorat under året.

Vi erbjuder även möjligheten att flytta fram årskortets giltighet, från 2020 till 2021. Det finns också möjlighet till full återbetalning av årskortet, mot uppvisande av kvitto. Detta gäller till och med dagen innan parken öppnar, dock senast 31 december 2020.

Kontakta oss på 031-400 100 eller [email protected] så hjälper vi dig.

Till toppen


Lisebergs boenden

Håller Lisebergs boendeanläggningar öppet?

Ja, Lisebergsbyn och Askim Strand håller öppet som vanligt i sommar. På grund av rådande omständigheter håller Hotell Liseberg Heden stängt under sommarveckorna. Detta gäller under perioden 10 juli till den 31 augusti. Vi hoppas att tiden går fort och att vi snart får möjligheten att välkomna dig tillbaka till hotellet igen.

Vad gör ni för att minska smittspridningen på era boendeanläggningar?

• Personalen får löpande tydliga direktiv om vad som gäller för hygien- och städningsrutiner samt Folkhälsomyndighetens anvisningar.

• Vi har höjt frekvensen av vår städning, både i rum och i allmänna utrymmen (inkl. handtag, räcken och kortmaskiner).

• Vi ser till att tvål och pappershanddukar finns tillgängligt på toaletterna.

• Handsprit har ställts ut för våra gäster att använda.

• Vi uppmanar all personal att stanna hemma vid minsta symptom på sjukdom.

• Kris- och åtgärdsplan finns vid eventuell konstaterad smitta.

Hur ska jag som gäst agera om jag får sjukdomssymptom under min vistelse hos er?

Kontakta receptionen via telefon. Alla med symptom på att ha smittats av coronavirus ska följa de riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheterna för att förhindra att smitta sprids. Information finns på 1177.se.

Till toppen