Tillgänglighet i parken

Vissa funktionsnedsättningar begränsar dina möjligheter att ta del av nöjesparkens utbud. Då försöker vi alltid att underlätta för dig, så att du ska få ut så mycket som möjligt av sitt besök.

Tillgänglighetsdatabasen

För att du själv ska få en uppfattning om vilka hinder eller möjligheter du kan förvänta dig att stöta på när du besöker Liseberg, registrerar vi vår verksamhet i Tillgänglighetsdatabasen. Tillgänglighetsdatabasen är ett webbaserat verktyg, framtaget av Handikappkommittén i Västra Götalandsregionen, Västsvenska Turistrådet, den samlade handikapprörelsen i Västsverige samt företag och kommuner i Västra Götaland.  

Bra att veta

Parkering

Vid Huvudentrén och Södra entrén finns ett antal parkeringsplatser reserverade för dem som har handikapptillstånd. Vid båda entréerna finns kassor som är anpassade för rullstolar.

Ledsagare

I de fall du har en funktionsnedsättning som medför behov av ledsagare erbjuds en ledsagare fri entré, kontakta Gästservice vid respektive entré. Om du behöver en ledsagare som hjälp i och ur en attraktion eller som stöd under åkturen får ledsagaren ett ledsagarpass på Gästservice. Åkpasset gäller endast för din ledsagare när ni tillsammans åker/besöker attraktionerna.

Ledsagaren måste ha fyllt 18 år. Liseberg erbjuder en (1) ledsagare fri entré och gratis ledsagarpass. Vi ser gärna att behovet av ledsagare styrks med intyg (alternativt att den som fungerar som ledsagare har ett intyg på detta). Har du fler ledsagare betalar de ordinarie pris, såvida du inte genom intyg kan styrka behovet av fler än en ledsagare.

Intyget bör innehålla ditt namn samt en kort beskrivning av hur ditt behov av ledsagning ser ut. Vi godkänner intyg från vården, skolan samt assistansbolag (till exempel läkare, sjuksköterskor, terapeuter, kuratorer, personlig assistent, särskollärare, rektorer, vårdcentral eller skolsköterska).

Servicehundar i arbete är välkomna.

Låna en rullstol

Det finns ett visst antal rullstolar till utlåning vid garderoben, precis innanför Huvudentrén. Eftersom att antalet rullstolar är begränsat rekommenderar vi att du förbokar en rullstol på tel. 031-400 100. För att låna rullstol behöver du kunna visa upp giltig legitimation. 

Sjukrum

Sjukrum finns på Gästservice mitt i parken. Här finns första hjälpen och möjlighet till vila. Här finns också en större handikapptoalett, neutral samt utrustad med skötbord, lift och dusch. 

Toaletter

På alla ställen där toaletter finns på Liseberg, finns också minst en toalett anpassad för rullstol. Se lista över toaletter under Service i parken.