Tillgänglighet i parken

Vissa funktionsnedsättningar begränsar dina möjligheter att ta del av nöjesparkens utbud. Då försöker vi alltid att underlätta för dig, så att du ska få ut så mycket som möjligt av sitt besök.

Tillgänglighetsdatabasen

För att du själv ska få en uppfattning om vilka hinder eller möjligheter du kan förvänta dig att stöta på när du besöker Liseberg, registrerar vi vår verksamhet i Tillgänglighetsdatabasen. Tillgänglighetsdatabasen är ett webbaserat verktyg, framtaget av Handikappkommittén i Västra Götalandsregionen, Västsvenska Turistrådet, den samlade handikapprörelsen i Västsverige samt företag och kommuner i Västra Götaland.  

Bra att veta

Parkering

Vid Huvudentrén och Södra entrén finns ett antal parkeringsplatser reserverade för dem som har handikapptillstånd. Vid båda entréerna finns kassor som är anpassade för rullstolar.

Ledsagare

I de fall du har en funktionsvariation som medför behov av ledsagare erbjuds en ledsagare fri entré. Behovet av ledsagare ska styrkas med intyg. Har du fler ledsagare betalar de ordinarie pris, såvida du inte genom intyg kan styrka behovet av fler än en ledsagare.

Ledsagaren måste vara minst 16 år fyllda och kunna uppvisa legitimation. Intyget ska innehålla ditt namn samt en kort beskrivning av hur ditt behov av ledsagning ser ut. Vi godkänner intyg från vården, kommunen, skola samt assistansbolag.

Om du behöver en ledsagare som hjälp i och ur en attraktion eller som stöd inför eller under åkupplevelsen får ni ett ledsagaråkpass på Gästservice. Behovet ska styrkas med intyg. Ledsagaråkpasset gäller endast för din ledsagare när ni tillsammans åker/besöker attraktionerna.

Servicehundar i arbete är välkomna.

Ovan riktlinjer är framtagna av Svenska Nöjesparksföreningen.

Låna en rullstol

Det finns ett visst antal rullstolar till utlåning i förvaringen, precis innanför Huvudentrén. Eftersom att antalet rullstolar är begränsat rekommenderar vi att du förbokar en rullstol på tel. 031-400 100. För att låna rullstol behöver du kunna visa upp giltig legitimation. 

Sjukrum

Sjukrum finns på Gästservice mitt i parken. Här finns första hjälpen och möjlighet till vila. Här finns också en större handikapptoalett, neutral samt utrustad med skötbord, lift och dusch. 

Toaletter

På alla ställen där toaletter finns på Liseberg, finns också minst en toalett anpassad för rullstol. Se lista över toaletter under Service i parken.