AVGÖRANDETS TID ÄR HÄR

Svenska English

AVGRUNDEN ÖPPNAR SIG

I sagan har Lokes illdåd mot Balder gjort gudarna rasande och planer smids för ett besegra den lömske jätten en gång för alla. När tiden är kommen för det stora avgörandet breder valkyrians vingar ut sig över slagfältet.

Nu är den din tur att åka Valkyria – den mäktiga berg-och dalbanan som reser sig mot himlen och kastar dig mot avgrunden. I 105 km/h!

 

Valkyria är Europas längsta Dive Coaster – en berg- och dalbana med ett vertikalt drop på hela 50 meter. Just som du ska åka över kanten pausas åkturen, innan du faller rakt ner i en underjordisk tunnel.

 

 

Tillverkare: Bolliger & Mabillard
Attraktionstyp: Dive Coaster
Höjd: 47 m
Åklängd: ca 750 m
Drop: 50 m (går ner under mark)
Maxhastighet: 105 km/h
Antal personer/åktur: 3 tåg á 18 pers
Längd- och åldersgräns: Minst 132 cm och 7 år
Kapacitet: 1100 pers/h
Premiär: 10 augusti

 

 

 

Se Valkyria uppstå

Följ de sista milstolparna som är kvar till premiären.

 

 

 

En legendarisk åkupplevelse i genuint trä. Ta en tur så förstår du varför!

 

 

 Balder är 1070 meter lång och dubbelt så hög som den gamla träbergbanan. Maxhastigheten är 90 km i timmen och första backen har en fallvinkel på hela 70 grader. Onekligen på en gudomlig åkupplevelse!

Mer om Balder

 

Upptäck mer

När du slungats högt upp i skyn och kastats rakt ner i underjorden kan du också utmana dig själv eller dina vänner i 5-kampsspelen Ragnarök, BaldeRacet, Huggkubben och Klubbslaget. Eller bara hugga in i en ursvensk hamburgare på nya Max-restaurangen!