AVGÖRANDETS TID ÄR HÄR

Svenska English

AVGRUNDEN ÖPPNAR SIG

I sagan har Lokes illdåd mot Balder gjort gudarna rasande och planer smids för ett besegra den lömske jätten en gång för alla. När tiden är kommen för det stora avgörandet breder valkyrians vingar ut sig över slagfältet.

Senare i sommar är det premiär för Valkyria – en mäktig berg-och dalbana som reser sig mot himlen och kastar dig mot avgrunden. I 105 km/h!

 

 

Valkyria är Europas längsta Dive Coaster – en berg- och dalbana med ett vertikalt drop på hela 50 meter. Just som du ska åka över kanten pausas åkturen, innan du faller rakt ner i en underjordisk tunnel.

 

 

Tillverkare: Bolliger & Mabillard
Attraktionstyp: Dive Coaster
Höjd: 47 m
Längd: ca 750 m
Drop: 50 m (går ner under mark)
Maxhastighet: 105 km/h
Antal personer/åktur: 3 tåg á 18 pers
Kapacitet: 1100 pers/h
Premiär: Senare i sommar (2018)

 

 

 

Se Valkyria uppstå

Följ bygget av Valkyria från första spadtaget till mäktig åknyhet!

 


Pressinfo

Första delen av den nya berg- och dalbanan Valkyria är på plats!

Så här blir Lisebergs nya berg- och dalbana

Legendariska satsningar på Liseberg 2017-2018

 

 

Valkyria VR

Kan du inte bärga dig tills dess att Valkyria är färdig? Då kan du prova en virtuell åktur i din smarta telefon redan nu. Bästa upplevelsen får du med Google Cardboard eller liknande VR-headset.

Upplev Valkyria VR direkt i din mobil

 

 

 

 

En legendarisk åkupplevelse i genuint trä. Ta en tur så förstår du varför!

 

 

 Balder är 1070 meter lång och dubbelt så hög som den gamla träbergbanan. Maxhastigheten är 90 km i timmen och första backen har en fallvinkel på hela 70 grader. Onekligen på en gudomlig åkupplevelse!

Mer om Balder

 

Upptäck mer

När du slungats högt upp i skyn och kastats rakt ner i underjorden kan du också utmana dig själv eller dina vänner i 5-kampsspelen Ragnarök, BaldeRacet, Huggkubben och Klubbslaget. Eller bara hugga in i en ursvensk hamburgare på nya Max-restaurangen!