Virtuell_kö_1920x1080.jpg

Köa smart!

Ibland kan det uppstå köer till våra populäraste attraktioner och som ett komplement till de fysiska köerna har du därför möjlighet att även köa virtuellt. 

Virtuell kö - så här gör du:

 
Vad är virtuell kö?

Virtuell kö är en digital kö där du som gäst inte behöver stå fysiskt på plats och vänta på din tur. I stället ställer du dig i kö i Lisebergsappen, får en tid för din åktur och kan göra annat i nöjesparken medan du väntar.

Varför har ni virtuell kö?

Långa fysiska köer till åkattraktionerna har länge varit något våra gäster tycker är tråkigt. Virtuella köer ska komplettera de vanliga fysiska köerna så att gäster ska slippa stå i kö några gånger under ett besök.

Finns det inga fysiska köer längre?

Jo, både de attraktioner som har och de som inte har virtuell kö har även fysiska köer. Dessa finns utmärkta vid entrén till attraktionen.

Vilka attraktioner har virtuell kö?

De attraktioner som har virtuell kö är; AeroSpin, Balder, FlumeRide, Helix, Kållerado, Lisebergbanan, Loke, Luna, Mechanica, Spökhotellet Gasten, Underlandet och Valkyria.

Vad är snabbast, virtuell kö eller fysisk kö?

Det beror på hur många gäster som är i parken och hur många som står i respektive kö. Du kan se kötiden för fysisk kö i appen under "kötider" och jämföra med kötiden du får i virtuell kö om du vill välja den som går snabbast.

Hur många kan man ställa i virtuell kö samtidigt?

Det kan variera mellan olika attraktioner och olika dagar. Antalet anpassas för att så många som möjligt ska få åka så snabbt det går. Antalet kan variera mellan 1-6 personer.

Kan man välja tid man vill åka eller får man första bästa lediga tid?

Nej, virtuell kö fungerar på samma sätt som en vanlig kö fast utan det fysiska köandet. Man går in i kön och är kvar i den tills det är ens tur eller om man väljer att gå ur kön. 

Varför kan man bara köa virtuellt till en attraktion i taget?

Eftersom virtuell kö är en digital variant av klassiska fysiska köer fungerar den på samma sätt. Man kan bara stå i en kö åt gången fysiskt och därför kan man också bara stå i en virtuell kö. Däremot är det lätt att gå ur kön om man vill ställa sig i en annan och det finns många andra attraktioner att testa under tiden. 

TIPS! Är man ett sällskap där flera gäster har tillgång till mobiltelefon och Lisebergsappen, är det tillåtet att ställa sig i en virtuell kö per telefon.