Endast förbokade besök när Liseberg öppnar 3 juni

Den 3 juni är det äntligen premiär för Lisebergs nöjespark. Men på grund av pandemin och FHM:s föreskrifter för nöjesparker blir det vanliga Lisebergsbesöket något annorlunda i år. Bland annat införs en kraftig begränsning av antal gäster i parken och krav på att förboka sitt besök online. Biljetterna till Lisebergs sommarsäsong släpps den 25 maj klockan 10.00 på liseberg.se.

Publicerad:

Den 3 juni är det äntligen premiär för Lisebergs nöjespark. Men på grund av pandemin och FHM:s föreskrifter för nöjesparker blir det vanliga Lisebergsbesöket något annorlunda i år. Bland annat införs en kraftig begränsning av antal gäster i parken och krav på att förboka sitt besök online. Biljetterna till Lisebergs sommarsäsong släpps den 25 maj klockan 10.00 på liseberg.se.

Efter 520 stängda dagar får Liseberg äntligen slå upp grindarna för sina gäster igen. Folkhälsomyndigheten och regeringen har gett klartecken för att lyfta ur nöjesparkerna ur ordningslagen och gett tillstånd att öppna – med ett stort antal restriktioner.

Bland annat får Liseberg öppna för ett kraftigt begränsat antal per dag, runt 5000 gäster. En stor skillnad, endast 20% av besöksantalet en sommardag i parken ett vanligt år. För att minska risken för trängsel vid entréer och hålla räkningen på antal besökare flyttas försäljningen av biljetter till liseberg.se där gästerna måste välja dag, antal biljetter och förboka sin plats i parken.

– Alla gäster behöver förboka sitt besök denna sommar. Förut har man kunnat vara mer spontan med sitt Lisebergsbesök, men i år måste man planera, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

På liseberg.se säljs Allt-i-ett (entré + åkpass) samt enskild entrébiljett. Det är biljetter vilka med gästen enkelt kan gå in genom entrén utan att behöva besöka en kassa. Det kommer även att finnas möjlighet att komplettera med andra produkter väl inne i parken.

För att ge flera möjlighet för att besöka parken, införs också ett billigare Allt-i-ett Kvällspass vissa dagar, som gäller från klockan 17.00 när många tidiga gäster har begett sig hem.

Biljetterna till sommarsäsongen släpps på tisdag 25 maj kl 10.00 på Lisebergs hemsida. Om restriktionerna för nöjesparker lättar längre fram, planerar Liseberg att släppa upp fler platser till försäljning.

På grund av kravet på förbokning och den kraftiga gästbegränsningen per dag väljer Liseberg att pausa alla årskort tills begränsningarna lättar. Så fort det är möjligt planerar Liseberg att återaktivera korten, som från det datumet kommer att gälla i 12 månader framåt och inte endast till 31 december 2021. Liseberg erbjuder också återköp av redan köpta kort.

– Ett vanligt år säljer Liseberg upp emot 170 000 årskort. Men med bara ca 5 000 platser i parken vid säsongstart, kommer vi inte att kunna garantera plats för våra årskortgäster. Vi kan inte sälja ett årskort som potentiellt inte kan användas; därför väljer vi att tillfälligt pausa korten, men förlänger giltighetstiden senare, säger Andreas Andersen.

Utöver de ordinarie öppettiderna kommer nöjesparken att öppna upp som promenadpark på förmiddagarna under vardagar i början av säsongen, för de som vill besöka parken utan att åka.

Liseberg följer Folkhälsomyndighetens alla föreskrifter. För samtliga åtgärder för ett tryggt och säkert besök, läs mer på .

Journalister är välkomna att kontakta Lisebergs pressrepresentanter på nedanstående kontaktuppgifter.

Ebba Källeskog, PR- och pressansvarig Liseberg, 0725–222730 eller [email protected].

Privatpersoner och företag som har frågor på innehållet i pressmeddelandet hänvisas till Lisebergs bokning och kundservice på telefon 031-400 100.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.