Halloween på Liseberg
Dans på Polketten

Korthuset årets nyhet när Halloween på Liseberg öppnar

Den 2 oktober öppnar årets Halloweensäsong på Liseberg. Med nytt skräckhus, skräckområden och klibbigt slime i Kaninlandet har parken återigen fått en ny kostym. Och jämfört med sommarsäsongen blir det ett steg i riktning mot ett mer normalt Liseberg.

Publicerad:

Den 2 oktober öppnar årets Halloweensäsong på Liseberg. Med nytt skräckhus, skräckområden och klibbigt slime i Kaninlandet har parken återigen fått en ny kostym. Och jämfört med sommarsäsongen blir det ett steg i riktning mot ett mer normalt Liseberg.

Under hela sommarsäsongen har Liseberg lytt under strikta restriktioner, som bland annat har begränsat gästantalet kraftigt. Nu när regeringen väljer att lätta på restriktionerna från och med den 29 september möjliggör det en återgång mot en lite högre gästsiffra. 12 000 biljetter kommer i första läget att släppas till försäljning varje dag medan kravet på förbokning online kommer att ligga kvar.

- Vi ser att vi fortsatt behöver ha kontroll på gästantalet och då är förbokning det bästa sättet. Även om 12 000 gäster är lite fler än vi har haft under sommaren är det fortfarande ungefär hälften av vad vi normalt har en dag under Halloween, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

I tillägg kommer årskortsinnehavarna, som under sommarsäsongen inte kunde använda sitt årskort som entré, nu att välkomnas tillbaka.

- Däremot kommer vi i nuläget inte att öppna någon ny försäljning av årskort under Halloween, säger Andreas Andersen.

Under årets Halloween på Liseberg har en höststorm ställt allt på ända i parken. I stormens spår väntar allt från kalla kårar för de stora till mer bus än någonsin för de minsta.

I parkens fem olika skräckhus Zombie, Vinden, Korthuset, Skogen och The Experiment vilar en fasansfull känsla av att vara på fel plats vid fel tidpunkt. I mörkret följer varelser varje steg du tar, kanske kommer de efter dig, kanske inte. Och i årets hårresande skräckhusnyhet Korthuset står besökarens öde på spel … vågar du dra ett kort ur leken …?

I Kaninlandet bjuds det på mindre skräck och mer bus. Här pågår en riktigt kladdig historia med busen Måns Tråk i spetsen, med ett misslyckat – eller väldigt lyckat – slajmexperiment i fokus.

Halloweensäsongen öppnar den 2 oktober och håller öppet fram till 7 november. Dagliga öppettider publiceras på liseberg.se, där man också hittar tillgängliga biljetter. Biljettsläpp sker tisdag 21 september.

För mer information ombeds media kontakta:

Julia Vasilis, kommunikationschef, 0705-32 84 07

Robert Arvidsson, kommersiell chef, 070-509 10 54

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.