Företagsinformation
Jul på Liseberg

Liseberg inför ny prismodell till jul

Julen står för dörren på Liseberg. Den 19 november öppnar julparken och då med en ny prismodell. Prismodellen innebär att entrépriset varierar beroende på vilken dag gästen väljer. Syftet är att försöka fördela gästerna mer jämnt över säsongen för att säkerställa en bra gästupplevelse. Nöjesparken fortsätter även med ett maxtak för antal gäster per dag och en rekommendation om förbokning online.

Publicerad:

Julen står för dörren på Liseberg. Den 19 november öppnar julparken och då med en ny prismodell. Prismodellen innebär att entrépriset varierar beroende på vilken dag gästen väljer att besöka parken. Syftet är att försöka fördela gästerna mer jämnt över säsongens alla dagar för att på så sätt säkerställa en bra gästupplevelse. Nöjesparken fortsätter även med ett maxtak för antal gäster per dag och en rekommendation om förbokning online.

Liseberg har sedan öppningen i somras haft ett maxtak för antal gäster som kan besöka parken per dag. Även om restriktionerna för nöjesparker är bortlyfta har Liseberg valt att behålla begränsningen och den kommer att ligga kvar även under julsäsongen. Maxtaket kommer att vara ca 25 000 gäster på stora besöksdagar, vilket svarar till ca 50% av de bäst besökta dagarna under julsäsongen 2019.

Till julsäsongen inför Liseberg också en ny prismodell för att ytterligare fördela gästerna mer jämnt över säsongens alla öppetdagar. Den nya prismodellen innebär att entrépriset varierar mellan 95–175 kr beroende på vilken dag gästen väljer.

– Vi vet av erfarenhet att helgerna under Jul på Liseberg är väldigt välbesökta, medan det på vardagar är mindre folk. Den nya prismodellen är ytterligare ett verktyg för att fördela gästerna mer jämnt över säsongen, förbättra gästens upplevelse i parken och samtidigt bibehålla en valfrihet för gästen, säger Robert Arvidsson, kommersiell chef Liseberg.

Nya prismodeller och maxtak är något som kan bli kvar på Liseberg även i framtiden.

– Det har varit ett väldigt lärorikt år. Och jag tror inte – med den kunskap vi har nu – att vi någonsin kommer att gå tillbaka till precis samma Liseberg som gästerna kunde uppleva innan pandemin. Gästernas förväntningar på sitt Lisebergsbesök har förändrats – och dessa förväntningar får vi bemöta i ett nytt normalläge för Liseberg, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Liseberg kommer också att fortsätta med förbokning online och biljetterna till Jul på Liseberg släpps på liseberg.se tisdag den 9 november klockan 10.00. Biljetter som inte säljs online kommer i mån av plats att kunna köpas på plats i entrén till parken.

För mer information, kontakta:
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072-5222730 eller [email protected].

Om Jul på Liseberg
Öppettider: 19-21, 25-28 nov, 2-5, 8-12, 15-23 och 26-30 dec.
Biljettsläpp: den 9 november på liseberg.se
Entré: 95–175 kr beroende på dag. (barn under 110 cm går in gratis)
Antal öppna attraktioner: 24
Antal bodar på julmarknaden: 41
Mängd konstsnö i parken: 3 ton (gjord av pappersmassa)
Antal granar: 1550 granar, samtliga KRAV-märkta
Antal ljus: Mer än 5 miljoner (varav 100% är LED-belysning)
Kilometer julgransgirlang: 5 kilometer
Höjd på julgran: 116 meter (146 m över havet)

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.