Liseberg kan äntligen öppna – den 3 juni!

Idag fattade regeringen beslut om att förändringarna i begränsningsförordningen och de särskilda föreskrifterna för nöjesparker kommer att träda i kraft den 1 juni. Det innebär att svenska nöjesparker nu får tillstånd att öppna, med särskilda restriktioner. Liseberg kan äntligen meddela att premiären blir 3 juni.

Publicerad:

Idag fattade regeringen beslut om att förändringarna i begränsningsförordningen och de särskilda föreskrifterna för nöjesparker kommer att träda i kraft den 1 juni. Det innebär att svenska nöjesparker nu får tillstånd att öppna, med särskilda restriktioner. Liseberg kan äntligen meddela att premiären blir 3 juni. – Vi är så oändligt glada att kunna välkomna våra gäster till parken igen, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

520 dagar. Så länge kommer Liseberg ha haft stängt när grindarna äntligen slås upp den 3 juni, kl 15.00. Ett långt, mörkt och tufft år har det varit för nöjesparken som sedan mars 2020 väntat på tillstånd att få öppna igen. Och nu är det alltså äntligen dags.

– Det kunde ju ingen tro när vi stängde den 30 december 2019 att det skulle dröja så länge innan vi kunde öppna. Känslan är obeskrivlig. Vi är så oändligt glada. Det är en enorm lättnad och så väldigt viktigt för våra medarbetare, för våra gäster och för Göteborg, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Nöjesparken kommer att öppna enligt en rad olika föreskrifter och med åtgärder som kommer att påverka driften. Mer om detaljerna kring hur besöket kommer att se ut och när biljetterna släpps återkommer Liseberg om inom kort.

För mer information kontakta:

Julia Vasilis, informationschef, 070-5328407

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.