Live på Liseberg

Molly Hammar och Bourbon Boys till Lilla Scenen

Nu presenteras två ytterligare namn till sommarens konsertschema på Lilla Scenen. Det blir inga mindre än souldrottningen Molly Hammar, och svängande sydstatsrockarna Bourbon Boys. I sommar väntar ett tjugotal spelningar i Lisebergs Hamnområde, och som alltid är konserterna på Lilla Scenen gratis och kräver endast entré till parken.

Publicerad:

Nu presenteras två ytterligare namn till sommarens konsertschema på Lilla Scenen –inga mindre än souldrottningen Molly Hammar, och svängande sydstatsrockarna Bourbon Boys. I sommar väntar ett tjugotal spelningar i Lisebergs Hamnområde, och som alltid är konserterna på Lilla Scenen gratis och kräver endast entré till parken.

Molly Hammar – 17 augusti

Svenska folket fick för första gången ta del av Molly Hammars lysande talang när hon som tonåring tog hem en fjärdeplats i tv-programmet Idol. Det blev startskottet för en karriär som bara fortsatt spikrakt uppåt. Idag har hon singlar som nått både guld- och platinastatus, och hennes artisteri har hyllats av såväl svenska som internationella medier. Mollys sångröst har kallats en av Sveriges bästa, och hennes sound karaktäriseras av soulfyllda beats och modern pop. 2022 medverkade Molly i ”Så mycket bättre” där hon framförde en hyllad version av Norlie & KKV:s ”Ingen annan rör mig som du”, som i dagsläget har över 22 miljoner streams på Spotify.

Den 17 augusti uppträder Molly Hammar på Lilla Scenen.

Bourbon Boys – 30 juli

Bourbon Boys bildades 2011 av sångaren Pär Hulkoff och gitarristen Jonas Kjellgren, bägge två kända namn inom den svenska metalscenen. I den här konstellationen är det dock country som gäller, närmare bestämt så kan duons sound beskrivas som en blandning av gammal country och sydstatsrock. Första albumet ”Shotguns, Trucks & Cattle” släpptes 2013 och togs emot med en överväldigande positiv respons. Singeln ”Hillbilly Heart” kammade 2022 hem ett Guldcertifikat, något som även singeln ”Taxman” från bandets andra album ”Hail to the chief” gjorde 2020. Efter tio års uppehåll släppte Bourbon Boys tidigare i år sitt tredje album, det sannerligen efterlängtade ”Forever Rebels” som levererar ett klassiskt gitarrdrivet countrysound.

Bourbon Boys spelar på Lilla Scenen den 30 juli.


För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.