Nu har Liseberg öppnat, för 100e gången

Idag, lördag 22 april slog Liseberg upp grindarna för sommarsäsongen och det var premiär för Liseberg Grand Hotel Curiosa och den nya berg-och-dalbanan Luna. På plats för att delta i firandet var både 100-åriga Ester och 0-åriga Sixten.

Publicerad:

Idag, lördag 22 april slog Liseberg upp grindarna för sommarsäsongen och det var premiär för Liseberg Grand Hotel Curiosa och den nya berg-och-dalbanan Luna. På plats för att delta i firandet var både 100-åriga Ester och 0-åriga Sixten.

Med ballonger och fanfarer invigdes sommarsäsongen och 100-årsfirandet på den nya samlingsplatsen Herman Lindholms Torg mellan ombyggda Södra entrén och Liseberg Grand Curiosa Hotel. Det bjöds fyrverkeri och musik av både Göta Lejon musikkår och överraskningsartisten "Ebbot" Lundberg från The Soundtrack of Our Lives.

På plats för att klippa bandet var Ester Alléus, född på Lisebergs födelsedag den 8e maj 1923. Hon flankerades av den 0 år gamla Sixten född 2023, som också klippte band med benägen hjälp av sin pappa.

– Det är oerhört roligt att vara med här, jag känner mig ung igen utbrast, Ester Alléus när bandet klipptes.

När bandet klippts och fyrverkerierna fyrats av vid Södra entrén öppnades portarna till parken för starten av hundraårsjubileet, och gästerna kunde springa in. Invigningsfestligheterna fortsatte med premiär för den nya berg-och-dalbanan Luna - en så kallad bumerang berg- och dalbana, där passagerarna först åker framåt och sedan bakåt, över den 225 meter långa banan.

Sommarsäsongen på Liseberg pågår mellan 22 april och 24 september och blir en jubileumssommar fylld av extra jubileumsaktiviteter. Bland annat arrangeras fyra temahelger fyllda med allt ifrån humor, skaldjur och hårdrock till Lisebergsnostalgi. Under jubileumshelgen i juni äntrar Carl-Einar Häckners scenen med sin jubileumsvarieté ”Tidsmaskinen”. Sist ut av temahelgerna kommer Klubb Karusell i september då en del av parken förvandlas till en vibrerande open air-nattklubb med pop up-barer, DJ:s, dansgolv, livemusik, street food, spel och nattåkning i några av parkens attraktioner.

Utöver temahelgerna erbjuds i sommar ett trettiotal konserter på stora och lilla scenen, allsång med Lotta Engberg på stora scenen och därtill 20-talet danskvällar på Polketten till några av Sveriges mest namnkunniga dans- och salsaband.

Fakta om sommarsäsongen 2023

Liseberg har sommaröppet 22 april till 24 september och biljetter förbokas på liseberg.se.

För exakta dagar och öppettider se kalender

Begränsat antal biljetter online per dag, gäster med årspass är alltid garanterade entré.

Entré: 95–185 kr beroende på dag (barn under 110 cm går in gratis)

Allt-i-Ett (entré + Stora Åkpasset): från 395 kr

Allt-i-Ett Kväll (entré + Stora Åkpasset kväll): från 295 kr

Lisebergspasset: 395 kr

Lisebergspasset Senior: 100 kr

Lilla Guldpasset: 1195 kr

Stora Guldpasset: 2295 kr

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.