Nytt normalläge när Liseberg öppnar 23 april

Liseberg blickar framåt mot en efterlängtad vårpremiär den 23 april. Mycket kommer vara likt ett Liseberg innan 2020. Det blir en sommar full av livekonserter och med flera nyheter i parken. Men mycket kommer också vara annorlunda; nöjesparken fortsätter med ett begränsat antal biljetter per dag och en rekommendation om förbokning online. Biljetterna till sommarsäsongen släpps tisdag 15 mars.

Publicerad:

Liseberg blickar framåt mot en efterlängtad vårpremiär den 23 april. Mycket kommer vara likt ett Liseberg innan 2020. Det blir en sommar full av livekonserter och med flera nyheter i parken – inte minst det nya området Luna Park. Men mycket kommer också vara annorlunda; nöjesparken fortsätter med ett begränsat antal biljetter per dag och en rekommendation om förbokning online. Biljetterna till sommarsäsongen släpps tisdag 15 mars på Lisebergs hemsida.

Efter två tuffa år präglade av pandemin blickar nu Liseberg framåt mot en traditionsenlig vårpremiär den 23 april. Nu planerar man för en mer normal sommarsäsong: livekonserter med publik hela sommaren, kramar med kaninerna och flera nyheter väntar i nöjesparken.

Uppe på berget ovanför FlumeRide, med utsikt över parken, växer det nya området Luna Park fram. En uppslukande miljö med mycket belysning, sirlig byggnadskonst och innovationsrikedom. Två nya familjeattraktioner, Tempus & Turbo, öppnar till vårpremiären och området blir sedan komplett 2023 med nya berg- och dalbanan Luna.

– Det känns underbart att kunna blicka framåt mot en mer normal sommarsäsong igen. Men vi börjar också landa i ett nytt normalläge för Liseberg, med många lärdomar från de senaste åren., säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Det kommer fortsatt i år finnas ett begränsat antal biljetter per dag till nöjesparken och en rekommendation om förbokning online för att säkra plats på de mest populära dagarna. Detta för att fördela gästerna mer jämnt över säsongen, samt skapa en bättre gästupplevelse.

Gäster med årskort (Lisebergspass eller Stora eller Lilla Guldpasset) kan dock räkna med att alltid vara välkomna till parken utan förbokning.

Biljetterna till sommarsäsongens alla dagar kommer släppas på liseberg.se tisdag 15 mars.

För mer information ombeds media kontakta:
Andreas Andersen, vd Liseberg, på 076-100 80 00 eller [email protected]
Ebba Källeskog, pressansvarig Liseberg, på 072-522 27 30 eller [email protected]

Fakta om sommarsäsongen:
Öppetdagar: 23 april – 25 september. För exakta dagar och öppettider se kalender
Entré: 95–175 kr beroende på dag (barn under 110 cm går in gratis)
Allt-i-Ett (entré + Stora Åkpasset): från 395 kr
Allt-i-Ett Kväll (entré + Stora Åkpasset kväll): från 295 kr
Antal öppna attraktioner: 38
Antal livekonserter: 25+
Biljettsläpp parkprodukter: 15 mars på liseberg.se

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.